Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kényelmesebb mindennapok az onkológián

2013. november 7. 20:38
Harminc darab, a modern ápolási feltételeknek megfelelő ágymatracot, továbbá egy gyógyszerhűtőt és számos betegsegítő eszközt vett át ünnepélyes keretek között a megyei kórház onkológiai osztálya.

Az ONKO-TECHNIKAI Alapítvány és Veszprém Város Önkormányzata szervezésében egészségnapot és jótékonysági koncertet tartottak szeptemberben, a befolyt összegből megvásárolt felszereléseket néhány héttel később, most csütörtökön adták át a Csolnoky Ferenc Kórház onkológiai osztálya részére.

Dr. Navracsics TiborDr. Navracsics Tibor

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a szeptember 21-i egészségnap fővédnöke úgy fogalmazott, a megvásárolt matracok jelentősen javítják az ellátás minőségét, beszerzésük pedig látványos összefogás eredménye - hangsúlyozta, hozzátéve, boldogok lehetünk, hogy egy olyan városban élhetünk, ahol az emberek ennyire a szívükön viselik mások sorsát. A készülő onkológiai centrummal kapcsolatban megjegyezte, létrejötte közüggyé vált Veszprémben, beteg, orvos és kívülálló egyaránt úgy véli, fontos beruházásról van szó.

Dr. Rácz JenőDr. Rácz Jenő

Dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazatója elmondta, hamarosan megkezdődik az új létesítmény építése. - Csütörtökön bírálták el a sugárterápiás eszközök tenderét, ez a projekt legértékesebb része. A kiviteli tervek végleges ellenőrzése is megtörtént, azt a napokban leadják az engedélyek megszerzése érdekében, amit már az építkezés követ. Fontos, hogy közben az ehhez hasonló apróbb beruházásokról sem feledkezzünk el - hangsúlyozta a főigazgató.

Uniós támogatással valósul meg a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban a több mint négyezer négyzetméteres Közép-Dunántúli Regionális Onkológiai Centrum. Az épület földszintje a betegfogadásnak és a járóbeteg-ellátásnak ad helyet, az emeleten alakítják ki a fekvőbeteg-ellátást, a pincében pedig a sugárterápiás berendezések kapnak helyet. A létesítmény tetején lesz az új mentőhelikopter-leszállóhely, az épület körül pedig parkolókat alakítanak ki. A projekt eredményeként a jelenlegi 30 ágyas osztály helyett 62 ágyas fekvőbeteg osztály jön létre onkológiai és onkoradiológiai profillal, a központ műszerezettsége pedig biztosítja a Közép-dunántúli régió komplex onkológiai ellátását.
A projekt teljes költségvetése több mint 3,6 milliárd forint, ebből az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás 2,3 milliárd forint.

A négyszáz adományozónak köszönhetően összesen 3,6 millió forint gyűlt össze az egészségnapon, amiből 30, a modern ápolási feltételeknek megfelelő ágymatracot vásároltak, továbbá adományként érkezett egy gyógyszerhűtő és számos betegsegítő eszköz - tudtuk meg dr. Hornyák Lajostól, a kórház onkológiai osztályának főorvosától.

Dr. Hornyák Lajos mutatja a régi szivacsokat dr. Navracsics TibornakDr. Hornyák Lajos mutatja a régi szivacsokat dr. Navracsics Tibornak

A szeptemberi jótékonysági esemény részeként a Lovassy László Gimnáziumban sportversenyekkel, előadásokkal, termékbemutatókkal, és kóstolókkal, este pedig a Petőfi Színházban a Mendelssohn Kamarazenekar és Miklósa Erika koncertjével várták az érdeklődőket.

Az onkológiai osztály valamennyi ágyára új matrac kerültAz onkológiai osztály valamennyi ágyára új matrac került

 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.