Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Összeült az Egészségügyi és Szociális Bizottság

2008. április 21. 17:22
Meghallgatták dr. Balczár Lajos főorvos-pszichiáter előadását, aki elsősorban a megye és a város feladatit ismertette a bizottság előtt, és társadalmi szempontból is áttekintést nyújtott a pszichiátriai betegségekről, egészen 1867-től napjainkig. A „Lipót” tavalyi bezárását számos szakemberrel együtt dr. Balczár is szakmai hibának tartja, és hozzátette, Veszprém megyében is csökkentek az ágyszámok. Utalt arra, hogy a jelenlegi törvényeket figyelembe véve ez év végéig minden 10 ezer lélekszámnál nagyobb településen állami feladatként biztosítani kell az önkormányzatoknak a közösségi pszichiátriai ellátást is.
Ezután dr. Strenner Zoltán a bizottság elnöke sorolta fel azokat a volt honvédségi épületeket, amelyeket az önkormányzat ingyenesen megpályázhat egészségügyi és szociális célokra. Az idei I. negyedévben közel húsz fő azok száma, akik szociálisan rászorulók, akik igényelhetik az adósságkezelési szolgáltatást. Az elmúlt évben mindösszesen három személy vette igénybe a szolgáltatást.

A VMJV Szociális Gondozási Központ intézményvezetői álláspályázat kiírását levették a napirendről. Abban egyetértettek a bizottság tagjai, hogy Veszprém városának szüksége van egy új „Egészségházra”, amelyben a kötelező alapellátásokon túl magánrendelők is helyet kapnának. A beruházást elsősorban gazdasági és piaci alapokra helyezik - fogalmazott a megjelent gazdasági társaság ügyvezető igazgatója. Több helyszín is felmerült, például a Kossuth iskola mögötti terület, ahol a beruházó föld alatti garázst is építene.  

A következő napirend előterjesztője Porga Gyula alpolgármester volt. Egyhangúan döntöttek a Hóvirág és a Napsugár bölcsődék munkálatainak pályázati úton történő finanszírozásáról. Az előbbinél épület-felújítás, fűtés- és nyílászáró-rekonstrukcióról, utóbbinál az épület átalakításáról szavaztak. A projekt teljes beruházása eléri a 100 millió forintot, amely összegből 20 millió forintos önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak.

Végezetül az alpolgármester beszámolt a Veszprémi Háziorvosok Egyesületének április 16-i közös megbeszéléséről. Kiemelte, hogy a városban eddig egyetlenegy háziorvos sem mondta fel az önkormányzattal kötött szerződést, kivárják a Magyar Orvosi Kamara és a kormány egyeztetésének végső határidejét, április 30-át. Hivatalos állásfoglalást csak a dátum lejárta után hoznak nyilvánosságra. Porga Gyula hozzáfűzte, hogy amennyiben semmilyen érdemi megállapodás nem születik a jelzett dátumig, akkor az önkormányzat vezetőinek és a háziorvosoknak tárgyalóasztalhoz kell ülniük.

Beke G. László
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.