Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csiribú-csiribá?

2008. április 21. 17:26
„A kiválasztott” címmel újabb őrület indult az egyik kereskedelmi csatornán. A gyanútlan tévénézőt próbálja a világhírű mester, Uri Geller és a versengő mentorok hétről hétre odaszögezni a képernyők elé. Lehet ezt a műsort szeretni, lehet benne kételkedni, lehet hinni az akaraterőben. A profi látvánnyal, különleges színpadi elemekkel tarkított showműsorokkal a producer elérte célját. Ráklikkelnek, szavaznak, tátott szájjal bámulnak. A magyar bűvésztársadalom döntő része meglehetősen erős kritikával illeti a műsort és az abban bemutatott produkciókat. A szombati napon azonban valami kiverte a biztosítékot. Ennek próbált utánajárni a Vehír munkatársa.

Egy hete megkerestük a műsor sajtófőnökét, interjút szerettünk volna készíteni az egyik – sajnos kiesett – fellépővel, Szentpéteri Atillával. Attila itt él Veszprém megyében, Várpalotán, aki ismeri, tudja, hogy egy végtelenül rendes és nyugodt emberről van szó. Az interjú elmaradt, mert egy konferencia telefonbeszélgetést rögzíthettünk volna, így maradtunk az elektromos levélben feltett kérdéseknél, amire mind a mai napig nem jött válasz. Információink szerint a fellépőket szigorú szerződés kötelezi arra, hogy csak a sajtófőnökön keresztül adhatnak bármilyen interjút, nyilatkozatot. Eddig ez rendben is lenne, de azért illő lenne a feltett kérdésekre válaszolni.

A www.buvesz.blog.hu oldalon Holcz Gábor bűvész bejegyzésében a következő idézetet olvashatjuk:

„Második versenyzőnk Vicha Attila volt, aki abszolút nyugodt lehetett, hisz a tv2 honlapján 18.43. perckor a beharangozó cikknek azt a címet adták, hogy "Vicha Attila kapott mentességet", persze mit sem számít ez, tudja mindenki, hazugság az egész műsor, meg a média kampánya, miért pont a szavazás lenne tisztességes. Előre lejátszott dolog ez, nem véletlenül mutatták negatív színben Molnár Gergelyt.”

Majd a produkciókat egyenként elemző cikke végén így zárta gondolatait:

„Összességében nagyon gyenge volt ez az adás, minden eddigit alulmúlt, pedig nem könnyű ezt megtenni. Személy szerint neheztelek az egész produceri stábra, mert én még szeretnék ebből a szakmából élni jó néhány tíz évig, s nem kéne teljesen lejáratni minket. Elhiszem, hogy jó dolog pénzt keresni, de lehet mindezt alkotással is, nem feltétlenül kellene rombolni, egy reményünk maradt csak, mégpedig a nézettség csökkenése, mert akkor legalább kevesebb ember előtt kell majd bűvészként pironkodni. Remélem meghallgattattnak szavaim, s a legközelebbi Kiválasztott legalább 200%-kal javulni fog.”

A hitelesség kedvéért megosztjuk olvasóinkkal a honlapról készült felvételt:

A felvétel nem manipulált, az adott pillanatot rögzítette. Így viszont tengernyi kérdés tódul elénk. Műszaki hiba az internetes oldalon? A késő esti szavazás végeredménye már órákkal korábban megjelenik az interneten? Előre tudják, hogy ki lesz a kiválasztott, ki fog kiesni, továbbjutni a telefonos és sms-es szavazatoknak köszönhetően? Előre megírt szövegkörnyezetben a védettséget élvező nevének, annak fényképével? Uri Geller telepátiával továbbítja az esti végeredményt a késő délutáni internetes honlapra két kanálgörbítés közben?

Mindenesetre kíváncsian várjuk a bűvész-illuzionista szakma jeles képviselőinek észrevételeit, hozzászólásait.

Beke G. László
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.