Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Túl vagyunk a kezdeti nehézségeken

2013. november 25. 12:57
A Városi Művelődési Központ tavalyi augusztusi költözéséről beszélgettünk Neveda Amáliával, az intézmény igazgatójával.

- Milyen változásokat hozott a Városi Művelődési Központ életébe a tavaly augusztusi költözés?

- Az épület adottságai természetesen különböznek a Dózsa György úti épületétől. A mostani helyünk valamivel kisebb alapterületű, de több olyan különálló helyiséggel rendelkezik, ami az itt tevékenykedő civil szervezetek és csoportok működését sokkal könnyebbé varázsolja. A színházterem befogadóképessége közel száz hellyel csökkent azonban talán ez az egyetlen negatívuma a Táborállás parki épületnek. Amikor ide költöztünk, akkor a régi épületben működő csoportok jöttek velünk és itt pedig megörököltük a HEMO-ban működő csoportokat. A honvédséghez tartozó civil és katonai szervezetek is itt tartják programjaikat, így jelenleg közel ötven állandó csoport működik napi szinten az épületben. Ez elég nagy koordinációt igényel az itt dolgozóktól, de azt gondolom, hogy kompromisszumokkal ezeket a feladatokat is meg tudjuk oldani. Az itt tevékenykedő csoportok maximálisan segítőkészek ebben.

Neveda AmáliaNeveda Amália

A VMK régi épületében elkezdett programokat ugyanúgy tudjuk itt is folytatni. Nincs olyan esemény vagy rendezvény, amit innen ne tudnánk kiszolgálni. Azt gondolom, hogy túl vagyunk a kezdeti nehézségeken és mára belaktuk ezt az épületet, amennyire lehetett.

- Hogyan alakultak a nézőszámok?

- A közönség nagy része kicserélődött. Vannak természetesen olyan hűséges látogatóink, akik a régi és az új helyre is rendszeresen bejárnak, de a rendezvényeinken rengetek az új látogató. Az átköltözés után szinte azonnal egy új programba kezdtünk, melynek nem titkolt célja volt, hogy a lakótelepen élők bepillantást nyerhessenek az általunk szervezett programok sokszínűségébe. Próbáltunk minden érdeklődési körhöz eljutni, ezért hat napon keresztül minden este tematikusrendezvényekkel vártuk az érdeklődőket. Magunk is meglepődtünk, hogy ezáltal mennyivel többen kezdtek érdeklődni a ház rendezvényei iránt. Akik eddig az ablakból nézték ezeket a programokat most lejöttek és körbenéztek. 

- Az átköltöző civil csoportok és szervezetek, hogy fogadták az új helyet?

- Idén januárban, amikor készítettük a tavalyi évre vonatkozó beszámolónkat, akkor megkérdeztük a házban működő csoportok és szervezetek vezetőit, hogy pozitívumként vagy negatívumként élték meg a költözést. Szinte egyöntetű választ kaptunk, ami alapján kiderült, hogy a jelenlegi épület adottságai jobban megfelelnek az általuk végzett tevékenységek folytatásához. Ezek az adottságok reményeink szerint a felújítás után még inkább vonzóbbá teszik majd a jelenlegi épületünket. 

- A jövő év elején megkezdődő felújítás ideje alatt mi lesz a sorsa a Művelődési Központnak?

- Az intézmény egyes részei a felújítás idejére várhatóan visszaköltöznek a régi épület falai közé. Az építkezés látványosabb része előreláthatóan a nyári időszakra esik majd, ezért azt gondolom, hogy az itt tevékenykedő csoportok működését ez kevésbé fogja befolyásolni. A Városi Művelődési Központ életében hoz majd változásokat a felújítás, de már rutinosnak mondhatjuk magunkat az átszervezésben és a költözésben ezért nem gondolom, hogy ez fennakadást jelentene. 
Nagyon várjuk, hogy a felújítást követően teljes egészében visszaköltözhessünk az épületbe és egy új, modern igényeket kielégítő színtere legyünk a lakótelep életének.

Az év elején elkezdődő felújítás egyik látványterveAz év elején elkezdődő felújítás egyik látványterve

A felújítás részleteiről itt olvashatnak részletesebben.

Csepely Máté
Cseh Zoltán
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 A sporttal népszerűsítették a honvédelmet katonaság A sporttal népszerűsítették a honvédelmet Idén is megszervezte a Veszprémi Toborzóiroda a hagyományos haditorna versenyét, amin a környék iskoláinak kamaszkorú diákjai mérhették össze képességeiket olyan területeken, amelyek a katonák hivatásában is fontosak. tegnap 15:01 Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. tegnap 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. tegnap 9:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.