Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepre hangolva

2013. november 27. 15:51
Idén sincsen Karácsony Illatos Advent nélkül.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy amikor pár évvel ezelőtt útjára indították a programsorozatot, nem gondolták, hogy ennyire sikeres lesz. A programok elsősorban a veszprémi családokat és gyerekeket szólítják meg, de teret adnak a városban működő iskolák bemutatkozására is. Évről évre számos elemmel gazdagodik az Illatos Advent programsorozat, ami eleinte az Óváros tér és a Városháza környékére koncentrált, mára azonban teljesen kinőtte magát. Számos intézmény csatlakozott azóta a kezdeményezéshez, ezért az idei rendezvény egy nagyon széleskörű együttműködésnek az eredménye.

Számos új helyszín, többek között a megújult Kossuth utca is fontos szerepet kap idén. Itt minden szombaton a város általános iskoláinak tanulói színesítik a műsort. A vasárnapi nap rendezvényeit továbbra is a Szentháromság-téren és a Szaléziánum környékén rendezik meg. Idén az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, A Laczkó Dezső Múzeum és a Karitász is csatlakozott a programsorozathoz. 

Porga GyulaPorga Gyula

Neveda Amália, a Veszprémi Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy intézményük az Illatos Advent szombati napjain fog megjelenni, a karácsonyi vásár színpadán. Felkérték a városban működő iskolákat, hogy mutassák be az általuk készített adventi és karácsonyi műsorukat a város lakóinak is. A szombati programot ezen kívül a városban működő tánccsoportok fellépései színesítik majd. Neveda Amália hozzátette, hogy a Városi Művelődési Központ új helyén, a Táborállás parkban december 15-én lakótelepi karácsonyt szerveznek, ami szintén az Illatos Advent programsorozat részeként fog megjelenni. A legkisebbekre gondolva a város könyvtáraiba kézműves programokat szerveznek ebben az időszakban.

Neveda AmáliaNeveda Amália

Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, az intézmény az adventi időszakban is teljes nyitva tartással várja a látogatókat. A Városi Művelődési Központtal való együttműködés keretében, a városrészi könyvtárakban a VMK munkatársai által szervezett programokon tudnak majd részt venni az érdeklődők.  A Megyei Könyvtár épületében pedig családi játszóházzal és rengeteg új könyvvel próbálják örömtelibbé varázsolni a karácsonyi készülődést. 

Pálmann JuditPálmann Judit

Szaksz Balázs, a Laczkó Dezső Múzeum munkatársa elmondta, hogy a múzeum a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesülettel közösen karácsonyi vásárt szervez. Három hétvégén, a múzeum nyitvatartási idejében várják az érdeklődőket. 

Szaksz BalázsSzaksz Balázs

Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója elmondta, hogy idén harmadik alkalommal vesznek részt az Illatos Advent programsorozatban. Az előző évek tapasztalatai alapján, idén az eddigiektől eltérő programmal készülnek. A programok keretét idén is az adventi gyertyagyújtás adja meg. Vasárnap délutánonként játszóházakkal és különböző foglalkozásokkal várják az oda látogatókat. Pálfalviné Ősze Judit hozzátette, hogy a felnőttekről sem feledkeztek meg. Őket a Szent Mihály Bazilikában szervezett koncertekkel várják. A Szentháromság téren idén is lesz Betlehemes, azonban a megszokotthoz képest egy nappal korábban, december 22-én mutatják be az érdeklődőknek.

Pálfalviné Ősze JuditPálfalviné Ősze Judit

Zagyva Richárd, a Veszprém - Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, hogy idén csatlakozott az adventi programokhoz. Egy jótékonysági, figyelemfelhívó programot indítanak útjára. Szolidalítási akcióval, gyertyagyújtással és egész napos adománygyűjtéssel és kézműves ajándékkészítéssel várják az érdeklődőket. A program a közszolgálati média csatornáin is követhető lesz. 

Zagyva RichárdZagyva Richárd

Az Illatos Advent programsorozat november 29 és december 29. között várja az érdeklődőket.

Csepely Máté
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. 2024. szeptember 30. 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. 2024. szeptember 30. 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.