Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Kigyulladt a Bakonyi Tájház

2013. december 1. 9:23 // Forrás: mti
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a veszprémi Bakonyi Tájház tetőszerkezete szombat éjszaka - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltók kettes fokozatban vonultak ki a tűzhöz, a veszprémi és a balatonfűzfői egységek oltották, a helyszínen volt az igazgatóság magasból mentő gépjárműve és a műveleti csoport is.

Csépányi-Barczi Petra tájékoztatása szerint a tűz lakóházat nem veszélyeztetett, senki nem sérült meg. A Bakonyi tájház lángra kapott tetejét hajnalban oltották el a tűzoltók; a belső terekre nem terjedt át a tűz, az ott lévő berendezési, kiállítási tárgyakat a tűzoltók és a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum munkatársai kihordták az épületből.

Fotók: Nagy Lajos (MTI)Fotók: Nagy Lajos (MTI)

FRISS: Életveszélyessé nyilvánította a szombat este kigyulladt veszprémi Bakonyi tájházat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Bakonyi Tájház a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum szomszédságában áll, Veszprém központi részén, az Erzsébet liget szélén; az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. 1935-ben közadakozásból épült egy öcsi kisnemesi lakóház mintájára. Az épület háromosztatú, nád héjazatú, döngölt földpadlós.

fotó: vehir.hufotó: vehir.hu

fotó: vehir.hufotó: vehir.hu

fotó: vehir.hufotó: vehir.hu

A tűz okáról és a károkról egyelőre nincs információnk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.