Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Az elfogadást segíti a Coming out

2013. december 11. 13:59
Jó hangulatú közönségtalálkozóval zárult a Coming out című magyar alkotás kedd esti vetítése a veszprémi Cinema City Balaton termében. Ez nem egy melegfilm, hanem egy romantikus vígjáték – hangoztatták a vendégek.

A film szerint Erik (Csányi Sándor) az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. A napi atrocitásokat könnyedén kezeli, nem zavarja a reggelente fejéhez vágott tojás a szerkesztőségnél, vagy a mogorva szomszéd, Pecsák úr (Mucsi Zoltán) ellenszenve sem, derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa (Tompos Kátya) is. A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek. Ám ez még csak a kezdet, és Erik zavarba ejtő helyzetkomikumok sorában igyekszik tisztába kerülni saját magával, miközben megpróbálja széteső életét is egyben tartani.

Legyél az, aki vagy, ez a Coming out üzenete – hangoztatta a film írója és rendezője, Orosz Dénes Veszprémben. A kritikusok indulatoktól sem mentes visszajelzéseket írtak a meleg téma feldolgozásával kapcsolatban, a közönség azonban sokkal toleránsabb ebben a kérdésben – osztotta meg tapasztalatát.

Kálomista Gábor, a film producere szerint ez egy fikciós film, egy romantikus vígjáték, amelynek van egy meleg szála. – A kritikák nagy része az igazi homoszexuális testiséget hiányolja, de akinek erre van szüksége, az megtalálhatja a videótékákban, az interneten, vagy otthon a home videói között – reagált keményen a véleményekre.

Orosz Dénes, Csányi Sándor, Kálomista Gábor VeszprémbenOrosz Dénes, Csányi Sándor, Kálomista Gábor Veszprémben

Még egy csók sem csattant el két férfi között. Csányi Sándor úgy fogalmazott, egy vígjátékban nincs helye egy ilyen jelenetnek, ahogy Bud Spencer filmjeiben sem látunk nyilt töréseket. – A vígjáték egyik fontos része az elfogadás, talán ez a könnyedebb feldolgozás segít elfogadni, hogy sokfajták vagyunk, rengeteg embernek valóságos tragédia, hogy rejtőzködnie kell, nem élheti meg a saját hétköznapjait – mutatott rá a színész.

A meleg szerep megformálása azonban nem ment könnyen – vallotta be. – Úgy gondoltam, hogy nem lesz kihívás belenézni egy férfi szemében, de kiderült, ha ezzel a tekintettel mutatni és éreztetni is kell valamit, már megnehezíti a munkát – beszélt a kulisszatitkokról Csányi Sándor, aki hozzátette, nem fél attól, hogy beazonosítják a szereppel, hiszen a Kontroll után sem nézték BKV ellenőrnek. – Meleget és jó humorú főgonoszt mindenki boldogan játszik. Igaz, kicsit nőtt a rajongótáborom – jegyezte meg mosolyogva.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. ma 13:49 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.