2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Az elfogadást segíti a Coming out

2013. december 11. 13:59
Jó hangulatú közönségtalálkozóval zárult a Coming out című magyar alkotás kedd esti vetítése a veszprémi Cinema City Balaton termében. Ez nem egy melegfilm, hanem egy romantikus vígjáték – hangoztatták a vendégek.

A film szerint Erik (Csányi Sándor) az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. A napi atrocitásokat könnyedén kezeli, nem zavarja a reggelente fejéhez vágott tojás a szerkesztőségnél, vagy a mogorva szomszéd, Pecsák úr (Mucsi Zoltán) ellenszenve sem, derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa (Tompos Kátya) is. A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek. Ám ez még csak a kezdet, és Erik zavarba ejtő helyzetkomikumok sorában igyekszik tisztába kerülni saját magával, miközben megpróbálja széteső életét is egyben tartani.

Legyél az, aki vagy, ez a Coming out üzenete – hangoztatta a film írója és rendezője, Orosz Dénes Veszprémben. A kritikusok indulatoktól sem mentes visszajelzéseket írtak a meleg téma feldolgozásával kapcsolatban, a közönség azonban sokkal toleránsabb ebben a kérdésben – osztotta meg tapasztalatát.

Kálomista Gábor, a film producere szerint ez egy fikciós film, egy romantikus vígjáték, amelynek van egy meleg szála. – A kritikák nagy része az igazi homoszexuális testiséget hiányolja, de akinek erre van szüksége, az megtalálhatja a videótékákban, az interneten, vagy otthon a home videói között – reagált keményen a véleményekre.

Orosz Dénes, Csányi Sándor, Kálomista Gábor VeszprémbenOrosz Dénes, Csányi Sándor, Kálomista Gábor Veszprémben

Még egy csók sem csattant el két férfi között. Csányi Sándor úgy fogalmazott, egy vígjátékban nincs helye egy ilyen jelenetnek, ahogy Bud Spencer filmjeiben sem látunk nyilt töréseket. – A vígjáték egyik fontos része az elfogadás, talán ez a könnyedebb feldolgozás segít elfogadni, hogy sokfajták vagyunk, rengeteg embernek valóságos tragédia, hogy rejtőzködnie kell, nem élheti meg a saját hétköznapjait – mutatott rá a színész.

A meleg szerep megformálása azonban nem ment könnyen – vallotta be. – Úgy gondoltam, hogy nem lesz kihívás belenézni egy férfi szemében, de kiderült, ha ezzel a tekintettel mutatni és éreztetni is kell valamit, már megnehezíti a munkát – beszélt a kulisszatitkokról Csányi Sándor, aki hozzátette, nem fél attól, hogy beazonosítják a szereppel, hiszen a Kontroll után sem nézték BKV ellenőrnek. – Meleget és jó humorú főgonoszt mindenki boldogan játszik. Igaz, kicsit nőtt a rajongótáborom – jegyezte meg mosolyogva.

 

Cseh Zoltán

További cikkek

Az optikai illúzióval játszottak a Művészetek Háza kiállításán
Az optikai illúzióval játszottak a Művészetek Háza kiállításán
Négy-szög néven szerveztek kiállítást a Dubniczay-palotában a Művészetek Háza szervezésében a Múzeumok éjszakáján, ami optikai illúzió, a ritmus, a geometria és a színek eszközeinek együttes alkalmazásával vezet be egy különleges művészeti világba.
Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Közel 50 év néma csend után ismét beindultak az egyik veszprémi malomnak az őrlői. A Fenyves utcában szerelemprojektként újraindított malom látványőrlésekkel és a veszprémi malomiparról szóló lexikonnyi információval várja az érdeklődőket, mindezt interaktív formában. A Múzeumok éjszakáján portálunkat is körbevezette Tamás Péter, a hely tulajdonosa ott, ahol egykor 0-24-ben folyt az őrlés.
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
A finn hagyományoknak megfelelően szombaton tartották meg Veszprémben is Juhannus-napját. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai a Kolostorok és Kertekbe szervezett interaktív programjainak zárásaként látványosan meggyújtottak egy máglyát, ami aztán a csónakázó tavon egy ladikon égett el a szürkületi időben.
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Vass László, műgyűjtő és cipészmester sokáig csak előbbi szenvedélyével volt jelen Veszprémben, szombaton viszont megnyílt a Várban a nevéhez kapcsolódó világhírű cipőmárkát és ezen elegáns termékek kézműves gyártását bemutató tárlat is, a Vass Cipőtár. Az ünnepi eseményen Vass László és több kollégája is ellátogatott személyesen a Királynék városába.
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Országos sajtóérdeklődés mellett tartotta meg csütörtök délelőtt a Veszprémi Főegyházmegye azt az újságírói háttérbeszélgetést, amelyen részletesen bemutatták a veszprémi várnegyed felújításának minden részletét. Az egyházi és városvezető mellett a gigaprojekten dolgozó szakemberek is megszólaltak, akik választ adtak több vitatott kérdésre is, többek közt arra, mi indokolja, hogy fehérre meszeljék a székesegyház falait.