Kis karamellával megbolondított, egy hagyományos vajas, majd a tetején egy kis csokoládéval átitatott krém, mindez két hagyományos krémeslap között, így jött létre ez a harmonikus ízvilág – avatott be a veszkrémes készítésének rejtelmeibe Vászolyiné Judit, a Mackó Cukrászda tulajdonosa a sütemény hétfői hivatalos bemutatóján.
Porga Gyula polgármester az esemény kapcsán azt mondta, nagy krémes rajongónak tartja magát, ezért különösen nagy öröm számára, hogy az elsők között kóstolhatja meg a terméket. Bízik benne, hogy minél több ide látogató és veszprémi ismerkedik meg ezzel a süteménnyel, illetve több cukrászdában is elérhető lesz. – Igazi veszprémikum született, arra biztatom a többi vállalkozót is, gondolkodjanak hasonló helyi termékeken – tette hozzá.
A hétfői kóstolón részt vett még Kellerné Egresi Zsuzsanna, a veszprémi Petőfi Színház értékesítési vezetője, a sütemény ötletgazdája, Neubauer Sándorné Edit, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke, Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Arbas Socias Carlos, a Petőfi Színház Légy jó mindhalálig című darabjának főszereplője, valamint Fazekas Nándor kézilabdázó, aki fiát is magával hozta a tesztelésre.
Mindenki egyetértett abban, egy nagyon kellemes ízvilágú, harmonikus krémes kapta meg Veszprém nevét.


