Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

GKM: 2 milliárd forint kerékpárút-fejlesztésre

2008. április 22. 10:51 // Forrás: MNO-MTI
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot hirdet egyebek mellett a kerékpáros forgalom biztonságos közlekedési feltételeinek biztosítására, a környezetkímélő közlekedést szolgáló beruházások megvalósulásának támogatására - közölte a szaktárca.
A GKM által kiírt felhívásra tervezési, építési, valamint szélesítés és burkolat-megerősítésre vonatkozó pályázatok is benyújthatóak. Az első forduló keretében 2008. május 14-ig, a második fordulóban 2008. július 31-ig lehet benyújtani a pályázatokat.

A megpályázható és vissza nem térítendő támogatás keretösszege mind a 2008. évi első fordulóra, mind pedig a másodikra (2009. évi megvalósítási kötelezettséggel) 1-1 milliárd forint.

A támogatás mértéke a tervezési pályázatoknál 50 százalék, az építési célú pályázatok esetében 80-95 százalék, a szélesítés és burkolat-megerősítés esetében pedig 30-45 százalék lehet.

A pályázatokon helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és többcélú kistérségi társulások vehetnek részt egy éven belül megvalósuló fejlesztésekkel, illetve árvízvédelmi töltésen épülő kerékpárút esetében az illetékes Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pályázhat.
Beke G. László
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.