2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Megint a völgyben kolbászolnak

2014. január 29. 12:05
A tavalyi év sikerét követően magától értetődő a folytatás: az idén is lesz Bor Blues Böllér fesztivál a Kolostorok és kertek rendezvénytéren március 7. és 9. között. A program gerincét változatlanul a gasztronómia és a blues alkotják.

Szegedi Pál, a rendezvény szervezője szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette: neves zenekarok és előadóművészek lépnek fel az egész hétvégés eseménysorozaton, pénteken Takács Tamás bandája kezdi a sort, de bemutatkoznak veszprémi zenekarok is. Vasárnap családi főzőversennyel és töpörtyűsütő versennyel készülnek. Egy karitatív süteménysütő verseny keretében házilag elkészített süteményeket, tortákat árvereznek majd vasárnap délután, ennek bevételét a veszprémi kórház részére ajánlják fel.

Szegedi Pál, Porga Gyula és Takács TamásSzegedi Pál, Porga Gyula és Takács Tamás

Takács Tamás előadóművészt kellemes emlékek fűzik Veszprémhez, saját bevallása szerint itt mindig jó hangulatú koncerteket adott. Ezúttal is méltó műsort szeretne prezentálni közönségének. A blues azért is jó háttere az efféle rendezvényeknek, mert ez az a műfaj, ami megőrizte a természetes közegét, hangszerekkel játsszák, nem „playbackhuszárok” jönnek, hanem valódi férfias zenekarok lépnek fel – fogalmazott a zenész.

Kóstolót is hoztak a szervezőkKóstolót is hoztak a szervezők

Tavaly a szeszélyes időjárás ellenére is több ezer ember vett részt a programon, ahol ezúttal is különféle disznóölési szokásokat mutatnak majd be - tette hozzá a sajtótájékoztatón a házigazda önkormányzat képviseletében Porga Gyula polgármester.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.