Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Álhírünk: Pallosjogot kapott a főügyészség

2008. április 22. 14:04
Némi meglepetést keltett jogalkotói körökben, hogy pallosjogot kapott a Veszprém Megyei Főügyészség. Az előzményekhez tartozik, hogy az ügyészség munkatársai először csak a tilosban parkolással próbálkoztak, s miután nap mint nap sikerült úgy kimeríteniük a KRESZ 40. § 8. pontja (járdán tiltott várakozás, a 218/1999. (XII.28) Korm. rend. 54. §. szerint minősülő közúti közlekedési szabályok kisebb megsértése) tényállását, felbátorodtak, és pallosjogért folyamodtak a köztársasági elnökhöz.
A középkori sötét időkből előcibált jogosultságot meglepően gyorsan, mintegy három és fél perc gondolkodási idő után ítélte oda a köztársasági elnök a főügyészség munkatársainak, akik ezentúl büntetlenül felpofozhatják, sőt akár le is nyakazhatják a számukra kellemetlen fickókat, akiknek ügyében túl macera lenne az adatgyűjtés.

Felvételeink illusztrációk:




Az eseményt a parlamenti ellenzék a demokrácia újabb diadalának értékelte. Az ügyben nem kívánt nyilatkozni a személyiségi és emberi jogokat képviselő ombudsman, mondván, túlságosan el van foglalva a gyorshajtók jogainak védelmével, akiket félő, hogy a közeli jövőben zaklatások fognak érni a magyarországi autópályákon a hatóságok részéről. A terv ugyanis az, hogy átlagsebesség méréssel szűrik ki a gyorshajtókat, s ezzel jelentősen megnehezítik az ártalmatlan száguldozásban önmagukat kiélők életét.

De ez már egy másik történet.

- Drákó -
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.