2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Álhírünk: Pallosjogot kapott a főügyészség

2008. április 22. 14:04
Némi meglepetést keltett jogalkotói körökben, hogy pallosjogot kapott a Veszprém Megyei Főügyészség. Az előzményekhez tartozik, hogy az ügyészség munkatársai először csak a tilosban parkolással próbálkoztak, s miután nap mint nap sikerült úgy kimeríteniük a KRESZ 40. § 8. pontja (járdán tiltott várakozás, a 218/1999. (XII.28) Korm. rend. 54. §. szerint minősülő közúti közlekedési szabályok kisebb megsértése) tényállását, felbátorodtak, és pallosjogért folyamodtak a köztársasági elnökhöz.
A középkori sötét időkből előcibált jogosultságot meglepően gyorsan, mintegy három és fél perc gondolkodási idő után ítélte oda a köztársasági elnök a főügyészség munkatársainak, akik ezentúl büntetlenül felpofozhatják, sőt akár le is nyakazhatják a számukra kellemetlen fickókat, akiknek ügyében túl macera lenne az adatgyűjtés.

Felvételeink illusztrációk:
Az eseményt a parlamenti ellenzék a demokrácia újabb diadalának értékelte. Az ügyben nem kívánt nyilatkozni a személyiségi és emberi jogokat képviselő ombudsman, mondván, túlságosan el van foglalva a gyorshajtók jogainak védelmével, akiket félő, hogy a közeli jövőben zaklatások fognak érni a magyarországi autópályákon a hatóságok részéről. A terv ugyanis az, hogy átlagsebesség méréssel szűrik ki a gyorshajtókat, s ezzel jelentősen megnehezítik az ártalmatlan száguldozásban önmagukat kiélők életét.

De ez már egy másik történet.

- Drákó -
vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.