Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C

Államfő a nézőtéren

2014. március 8. 10:23 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita megtekintette az Éjjeli menedékhely című színművet a Veszprémi Petőfi Színházban pénteken este.

A közjogi méltóságot Oberfrank Pál a színház igazgatója - aki egyébként játszik is az előadásban- Eperjes Károly, a teátrum művészeti vezetője, a produkció rendezője és Porga Gyula Veszprém polgármestere köszöntötte.

Áder János a tehetségek, társulatok iránt érzett tiszteletéül, munkájuk és teljesítményük elismeréseként választ olyan előadásokat vidéki városokban, amelyeket mindenképp személyesen is szeretne megtekinteni. Így érkezett most a veszprémi teátrum sikerdarabjára, amelynek főszerepeit Reviczky Gábor, Hunyadkürti György, Szalma Tamás, Kéri Kitty, Trokán Anna, Csarnóy Zsuzsanna, Almási Sándor, Borbiczki Ferenc és Kőrösi Csaba alakítja.

Eperjes Károly, Porga Gyula és Oberfrank Pál fogadták Áder Jánost és feleségét (Fotó: Domján Attila, vehir.hu)Eperjes Károly, Porga Gyula és Oberfrank Pál fogadták Áder Jánost és feleségét (Fotó: Domján Attila, vehir.hu)

Oberfrank Pál igazgató elmondta: egy színháznak a legfontosabb a közönség szeretete, bizalma, ám az mindig megemeli az intézmény elismertségét, ha egy közjogi méltóság is ellátogat egy előadásra. Azért is fontos, jelentős mindez, mert Áder János nem a színház meghívására, kérésére érkezett megnézni az Éjjeli menedékhelyet, hanem előzetes tájékozódás után határozta el, hogy erre a darabra jön el feleségével és ez nagy megtiszteltetés a társulatnak.

Az Áder-házaspár a színpadon találkozott a társulattal (Fotó: Petőfi Színház)Az Áder-házaspár a színpadon találkozott a társulattal (Fotó: Petőfi Színház)

A köztársasági elnök az előadás végén a színpadon köszöntötte a színészeket. Ahogy megfogalmazta: a veszprémi bemutatónak híre ment, hiszen a jó előadásoknak híre megy és erről egy kellemes, régi emlék jutott az eszébe. Amikor az 1980-as évek elején egyetemista volt, Budapestről buszok indultak Kaposvárra tele bölcsész, közgazdász és jogász hallgatókkal egy-egy jó színházi előadásért, s most ehhez hasonlót érzett. Azért is jött Veszprémbe, mert a híre megelőzte a darabot. Ehhez és az esti előadáshoz gratulált a darabot színpadra állító stábnak.  

vehir.hu
további cikkek
Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.