Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyílt előttünk egy kincsestár

2014. március 14. 20:47
25 év nem múlt, hanem velünk élő jelen – jelentette ki dr. Navracsics Tibor a Veszprémi Művész Céh jubileumi kiállításának megnyitója alkalmából pénteken este a Hangvillában.

25 év egy emberöltő, ennyi idő alatt a születéstől az érett felnőtt korig jut el az ember – vélekedett dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő a Veszprémi Művész Céh 25 éves jubileumi kiállításának megnyitója alkalmából a Hangvillában péntek este. – Cholnoky Jenő földrajztudós szerint egy táj tagoltsága és az ott élő emberek kreativitása között szoros összefüggés figyelhető meg.

Dr. Navracsics TiborDr. Navracsics Tibor

Ezeket a műalkotásokat nézve elmondhatjuk, boldogok lehetünk, hogy egy olyan tájegységen élünk, ahol ilyen tehetséges emberek élnek – jegyezte meg. Hozzátette, az elmúlt negyed évszázad sok szempontból emberpróbáló volt, de a művészet megmaradt, virágzott és ez a kincsestár most megnyílik előttünk. A 25 év nem múlt, hanem velünk élő jelen – zárta gondolatát. 

P. Szabó ErnőP. Szabó Ernő

Miénk itt a tér, miénk a város – fedte fel érzését a kiállítás műveit figyelve P. Szabó Ernő művészettörténész.  A Veszprémi Művész Céh megalakulása az ország számos pontján követőkre talált – emlékezett vissza, hozzátéve, egy-egy ilyen kiállítás alkalmával tükröződik az ország kortárs magyar művészete. 

Porga Gyula nyújtja át az ajándékot Veszeli LajosnakPorga Gyula nyújtja át az ajándékot Veszeli Lajosnak

A köszöntőket követően Porga Gyula egy festékpalettát ajándékozott Veszeli Lajos céhmesternek. A város kulturális életének palettájáról nem hiányozhat a Veszprémi Művész Céh – jegyezte meg a szimbolikus meglepetéssel kapcsolatban.

Veszeli Lajos záró gondolatában kiemelte, bízik benne, hogy egyre több fiatal érkezik a céhhez, az öregek feladata pedig, hogy alkossanak, teremtsenek egy élhetőbb, szebb világ érdekében. 

Az 54 kiállító alkotása április 14-ig tekinthető meg a Hangvilla három szintjén. 

A megnyitón közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter vezetésével, valamint Dominek Annak színművész. 

A jubileumi kiállítás alkotóiA jubileumi kiállítás alkotói

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.