Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

"Egy ország a Duna mentén" - fotókiállítás Veszprémben

2014. március 19. 12:16 // Forrás: Katasztrófavédelem
Az „Egy ország a Duna mentén” című fotókiállítás Veszprémben, a Városi Művelődési Otthonban (Táborállás park 1.) tekinthető meg 2014. március 27-ig.

2013-ban a történelminek prognosztizált dunai árhullám még meg sem érkezett Magyarországra, amikor már a folyó felső szakaszának valamennyi kritikusnak ítélt pontján megelőző védekezés zajlott. A kormány június negyedikén veszélyhelyzetet hirdetett. Az országban intenzív árvízi védekezés 6 napon keresztül 807,4 kilométer hosszú töltésen folyt. Ennek a hősies munkának, a civil összefogásnak állít emléket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának fotókiállítása. A vándorkiállítás 2014. március 17-én érkezett Veszprém megyébe.

A kiállítás megnyitóján Berki Imre,a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója valamint Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott üdvözölte a megjelenteket. Berki Imre beszédében elmondta, hogy a kiállítás célja, hogy bemutassák a nagyközönségnek a Duna igazi, egyben veszélyes arcát, valamint emléket állít a hivatásos rendvédelmi szerveknek, az önkénteseknek, és civil szervezeteknek.

Dr. Kovács Zoltán felhívta a figyelmet az önkéntesség és az összefogás fontosságára. Az árvízi védekezés során tanúsított összefogás iskolapéldája annak, hogy veszélyhelyzetben az emberek összetartanak, és egy emberként segítenek a bajba jutottakon.

A fotókiállítást Miskolczi Tibor tű. ezredes a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a magyarok a bajban példaértékű összefogásra képesek.

A megnyitón részt vett a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állományán kívül a társszervek vezetői és képviselői is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.