Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Herendi porcelánokból nyílt kiállítás Bécsben

2014. március 25. 15:42 // Forrás: mti
A Herendi Porcelánmanufaktúra 19. századból való különlegességeit bemutató időszaki kiállításnak ad otthont a bécsi Augarten Porcelánmúzeum.

 A hétfőn megnyílt és május 17-ig tartó kiállítás a herendi porcelánmúzeum gyűjteményének olyan darabjait vonultatja fel, amelyek a Magyarország és Ausztria közötti kulturális és történelmi kapcsolatokat mutatják be.

A kiállított darabok a magyar és egyben az európai porcelángyártás 19. századi kiemelkedő munkái: Erzsébet királyné Gödöllő-díszítéssel - a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik legszebb és legismertebb mintájával - ellátott teáskészlete, valamint kínai stílusú motívumokkal díszített csészék és Rothschild-mintás porcelánok.

A Herendi Porcelánmanufaktúra igyekszik összefogni a világ porcelánmanufaktúráit, ezért rendszeresen bemutatja külföldi műhelyek iparművészeti fejlődését - mutatnak rá a nagy múltú magyar porcelánüzem honlapján.

A bécsi kiállítássorozat első vendége az Augarten Porcelánmanufaktúra volt 2013 februárjában, idén pedig a herendi porcelán mutatkozik be az egyik legrégebbi európai porcelánközpontban, Augartenben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.