Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehezen adták a sikert

2014. április 9. 12:23
A Hooligans zenekar fennállásának 18 éve alatt megjárta a poklot és a mennyországot is. Nemrégiben telt házas koncertet adtak a veszprémi Expresszóban. A fellépés előtt beszélgettünk Kiss Endi dobossal.

– Rövid volt, hamar elment ez a 18 év, de közben rengeteg dolog történt velünk. Tíz nagy album, számos maxi cd, néhány videoklip. Persze közben sok-sok buli, barátságok, voltak csajok és alkohol nagy mennyiségben. Eleinte évente több mint 150 koncertet is bevállaltunk, ez a szám mostanában inkább 70-80. 

Kiss Endi<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

– A haza rock bandák közül kevésről mondható el, hogy ilyen hosszú ideig ennyire aktív. Mivel éritek ezt el?

– Nem állítom, hogy mindig összeszedettek vagyunk, de igyekszünk úgy tenni, hogy ebből kívülről semmi ne látszódjon. A csapat három tagja óvodás kora óta ismeri egymást, ez azt jelenti, hogy 38 éve együtt vagyunk. Bármi rossz is történik velünk, ugrunk egymásért. Fontos, hogy nagyon szeretjük, amit csinálunk. Nem mondhatjuk azt, hogy könnyen adták nekünk a sikert. Úgy születtünk, hogy mi zenészek vagyunk, ez tölti ki az egész életünket. Akkor is így volt ez, amikor szinte senki nem ismert minket. Nem is akarunk mással foglalkozni. Reméljük, hogy ez a sok küzdelem, meg harc gyümölcsét még sokáig élvezhetjük mi is és a közönség is.

A dalokat Tóth Tibor írja

– Ritkán adtok klubkoncertet. Mit kap a veszprémi közönség?

– Ősszel jelent meg a 10. nagylemezünk História címmel, ami rövid idő alatt platina lemez lett. Sikerült egy olyan lemezkiadási módszert találni, aminek köszönhetően kedvező áron tudjuk értékesíteni az albumot. Közel áll a szívünkhöz ez a lemez, erről adunk el több számot. Összesen 23 dalt játszunk a koncerten a korábbi időszakot is felidézve.

Késmárki Zsolt

– Nagyon széles korosztályt mutat a közönség. A koncertre érkezőket figyelve elmondható, megvan a rajongótábor utánpótlása is.

– Nagyon fontos, hogy a közönség kíváncsi legyen ránk. Tóth Tibor a zeneszerzőnk, neki köszönhetjük, hogy a dalaink ennyi emberhez eljutnak. Folyamatosan meg kell újulni, de közben a régi rajongók igényeit is ki kell elégíteni, azonban nem lehet mindenki ízlésének eleget tenni. Nincs rá jó recept. Talán a Királylány című dallal robbantunk be a köztudatba, pedig nem éreztük, hogy nagy sláger lesz, amíg más számok nem hozták meg a várt sikert. Végezzük a dolgunkat és bízunk benne, hogy a közönség sokáig együtt érez velünk. 

Ördög Csipa Tibor

– A dalaitok többsége nem mondhatni, hogy rádió barát, ez is nehezíti, hogy sok emberhez eljussatok.

– 1997-ben jelent meg az első lemezünk, abban az időben eleve irtották, amiben gitár volt. Később persze javult a helyzet, majdnem minden albumról bejutott egy-egy dal a rádiók lejátszási listájára.

– Telt házzal várja a koncertet Veszprém.

– Az emberek alaposan meggondolják, hogy mire költik a pénzüket, nagy öröm számunkra, hogy ide eljött most félezer ember. 

 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.