2022. május 25.
//
Orbán névnap

Hivatalosan is megnyitották a Kistérségi Koordinációs Irodát

2008. április 22. 16:13
Veszprémben nyílt meg az első kistérségi koordinációs iroda, amely Veszprém városával együtt további 20 településnek nyújt pályázati segítséget. A megyében további 9 hasonló, a kistérségi többcélú társulásokat összefogó iroda fog nyílni. Bánóné Kerékgyártó Krisztina kistérségi megbízott köszöntötte a meghívottakat.
Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a létrehozott iroda jelentőségét abban látja, hogy segíti a társulás önkormányzatait a hazai és EU-s pályázatok előkészítésétől a projektek befejezéséig. Majd hozzátette: jelenleg 37 pályázati lehetőség áll rendelkezésre, melyből 28 EU-s, 7 hazai. Ez utóbbiakra május 15-ig adhatók be pályamunkák, a rendelkezésre álló keret a következő két évben eléri a 2,5 milliárd forintot.

Veszprém városa szeretne egyenrangú partnere lenni a környező településeknek - mondta Debreczenyi János polgármester. Hiszen jelenleg is 18 település építésügyi, 16 település gyámügyi és 14 település okmányirodai teendőit látja el a város. Hasonlóképpen a Bakonykarszt Zrt. is 124 önkormányzati területen biztosítja az ivóvíz ellátást. Beszédében a polgármester kitért arra, hogy a sikeres pályázat végeredménye a támogatási szerződés megkötése, ami nem minden esetben történik meg gyorsan az elbírálást követően. Ezért a beruházások csúszhatnak.

Ezt követően Kovács Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a megyében 35 szakember áll rendelkezésre a kilenc kistérségben létrehozott irodában. Feladatukat elsősorban a regionális, a projektek előkészítési és a pályázatok koordinálási munkáiban látja. A munkafolyamatok meggyorsításának érdekében teljesen új informatikai rendszert hoztak létre. A társulatok tagjai számára 2010-ig  az elnyerhető pályázatok 80%-át tűzte ki célul a Közép-Dunántúl régióban - mondta Kovács Tamás.

Köbli Miklós, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke külön köszöntötte a környező települések polgármestereit, utalva arra, hogy a jelenlevők által képviselt települések már több alkalommal nyertek a hazai és EU-s pályázatokon. Páldaként Nagyvázsonyt említette, ahol az iskolafelújítást oldották meg pályázati forrásokból.

Beke G. László

További cikkek

A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány, több ágazat szereplőit kötelezik majd, hogy profitjuk nagy részét ezekbe fizessék be a következő két évben.
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
Veszprém-Balaton Calling néven indult el az az új podcast-csatorna, amiben a szerkesztők arra vállalkoztak, hogy a helyi mainstream látnivalók és érdekességek bemutatása helyett az ezek mögött megbúvó, nem az első sorban szereplő értékeket tárják fel és mutatják be a hallgatóságnak. Éppen ezért az új podcast egyszerre célozza meg a turistákat, de a helyben élőknek is szolgál új érdekességekkel a környékükről.
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
A köztársasági elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei kedden az Országgyűlésben.
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.