Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csináljunk világvárost!

2014. április 26. 23:23
Turisztikai évadnyitót tartottak szombaton Veszprémben.

Ez az első alkalom, hogy hivatalos rendezvénnyel nyitják meg a szezont – derült ki Porga Gyula polgármester köszöntőjéből, amit a városháza aulájában mondott el szombaton reggel. Úgy fogalmazott: ezen a napon veszprémiként turisták lehetünk a saját városunkban, kíváncsian, nyitottan járkálhatunk a városban. A turizmus ugyanis akkor működhet, ha az itt élők nyitottak, maguk is szeretik ezt a helyet.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester a szektorban érdekelt civil szervezetek és vállalkozások együttműködését is méltatta. Nem véletlenül, hiszen ahogy azt Bérczi Beáta, a a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője is elmondta, a szombati rendezvényt a Tourinform iroda, a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Vekkord Összművészeti Egyesület közös szervezésében valósult meg.

Neubauer SándornéNeubauer Sándorné

Neubauer Sándorné, a város turizmusban érdekelt intézményeit és vállalkozásait összefogó Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke elárulta: a szervezet egy hangversenyzongorát ajándékozna az önkormányzatnak, amit a Hangvillában helyeznének el. Felhívta a figyelmet egy vasárnapi programra is: a Tavaszi Játékokhoz kapcsolódóan nemzetközi matinét szerveznek a Hangvillában.

Debreczeny ZoltánDebreczeny Zoltán

Csináljunk Veszprémből világvárost! – erre lelkesítette a megjelenteket Debreczeny Zoltán, aki kiemelte: a városnak világszínvonalú zenekara, kézilabdacsapata is van.

A nap során számos program várta az érdeklődőket: megismerkedhettünk a Hősök kapujával, annak történetével és a benne található kiállítással. Számos épület – köztük a Petőfi Színház, a Hangvilla és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár rejtett zugaiba is beleshettünk, a belvárosban pedig a Nyitott Műterem művészeit és a Kabóca Bábszínház kézműves foglalkozását is megtalálhattuk. A szombati nap egyik leglátványosabb eleme a pincér futóverseny volt.

Fontos információ, hogy a XIII. János és II. János Pál életútját bemutató kiállítás vasárnap is ingyenesen megtekinthető a piarista templomban.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.