2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Zsebkenguruk és egyéb jövevények

2014. április 29. 11:51
Veszprémi Állatkert
Az elmúlt hetekben számos új állattal gazdagodott a Veszprémi Állatkert állatállománya.

Télen már kezdetét vette a külföldi állatkertekkel való szakmai egyeztetés az állatcserékkel, kihelyezésekkel kapcsolatban, így a múlt hét folyamán meg is érkezett Franciaországból az első állatszállítmány, mosómedvékkel, mocsári antilopokkal és bennett kengurukkal, a Varsói Állatkertből pedig hat egyed szurikátát hoztunk el Veszprémbe.

Több kifutóban újszülött kis állatokkal is találkozhatnak a látogatók. Két sörényes juh gida és az állatkert történetében először egy watussi borjú is meglátta a napvilágot. Az öt nőstény kengurunk közül öt zsebéből kandikálnak ki kiskenguruk, így igazi kenguru-bébibummnak örülhetünk.

vehir.hu

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.