2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Jótékonykodva jubilálnak a veszprémi zontások

2014. május 9. 14:04
Húsz éve alakult meg a Zonta Club Veszprém, ehhez kapcsolódva ünnepi rendezvényüket május 31-én tartják, természetesen egy jótékonysági koncertet is szerveznek erre a napra Palya Bea közreműködésével.

Porga Gyula a beharangozó sajtótájékoztatón péntek délelőtt a Petőfi Színházban hangsúlyozta, erős helyi közösséget csak erős civil szervezetekkel lehet elérni és Veszprémben ez jól működik. Véleménye szerint vannak azok a csoportok, akik a közös élményekért vannak együtt, mások a város felé is nyitnak, illetve vannak olyan szervezetek, amelyek bázisukat arra használják fel, hogy másokon segítsenek – ilyen többek között a Zonta Club Veszprém is. A polgármester hozzátette, az elmúlt húsz év is bizonyítja, erős közösséget alkotnak és a rájuk jellemző módon a két évtizedet is úgy ünneplik meg, hogy közben adnak.

Porga Gyula (k)Porga Gyula (k)

A május 31-i ünnepi rendezvényen jelen lesznek többek között a nemzetközi szervezet tagjai, az esemény fővédnöke Zoób Kati divattervező – ismertette Kriskóné Szabó Etelka, a Zonta Club Veszprém soros elnöke. Elhangzott, az ünnepi műsornak délelőtt a Dubniczay Palota ad helyet, este pedig jótékonysági koncertet szerveznek a Petőfi Színházba Palya Bea és Snétberger Tehetség Központ diákjainak fellépésével, az est bevételét pedig a központ megsegítésére ajánlották fel.

Palya BeaPalya Bea

Palya Bea énekes a sajtótájékoztatón elfogultságának adott hangot az eseménnyel kapcsolatban. Mint mondta, szereti Veszprémet, a környéket uraló dombokat, és szívesen segít egy olyan szervezetet, amelyet nők alkotnak, hiszen – húzta alá – a nők ereje folyamatosan növekszik, miközben egyre fontosabbá válik az érzelmeivel kapcsolatot tartó, őszinte, együtt érző, empatikus férfi – mint a két mellettem ülő, mutatott rá mosolyogva Porga Gyulára és Mészáros Zoltánra, a Snétberger Alapítvány kuratórium elnökére. Palya Bea szerint a jótékonyság mindig két oldalú, az olyan felkéréseknek szokott eleget tenni, amelyeken ő is kap valamit, feltölti energiával. 

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy civil szervezet, egy híres művész és a színház együttműködéseként ilyen nagy érték jöhet létre. 

Összesen 69 országban mintegy 1200 Zonta club működik segítve az arra rászoruló személyeket, csoportokat. 

 

Cseh Zoltán
Domján Attila

További cikkek

A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
2022. augusztus 11-13. között második alkalommal várja a látogatókat Zala megye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú Szentgyörgyvár Kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.