2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Zuri lett a kis zsiráf neve

2014. május 10. 14:24
mti
A Zuri nevet kapta a márciusban a veszprémi állatkertben született kis nőstény zsiráf szombaton.

Az ünnepségre az állatkert látogatói is összegyűltek a kis zsiráf köszöntésére.  A zsiráfbébinek a Pannon Lapok Társasága a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkkal együttműködve közösen keresett nevet. A közel 300 névjavaslat közül a lapkiadó és az állatkert munkatársai választottak ki ötöt, ezekre lehetett szavazni a második körben. Végül az Amali, Kati, Katanga, Pilla és Zuri nevek közül a legtöbb szavazatot az utóbbi kapta.


A Zuri afrikai eredetű név, jelentése: szép. A nevet a bakonycsernyei Oravecz Erika javasolta.


A március elején született zsiráfborjút a nehéz ellés után csak később fogadta el az anyja, teje azonban elapadt, így a zsiráfbébi speciális etetésre szorul.

vehir.hu
Cseh Zoltán

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.