Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazdag nyár a Szaléziánumban

2014. május 13. 13:25
A Szaléziánum ezen a nyáron is számtalan programmal, érdekes kiállítással várja a veszprémieket és az idelátogató turistákat.

A Gizella-napok keretében nyílt "Üdvösség útján" című kamarakiállítás nyár végéig látogatható a földszinten, míg az emeleti időszaki kiállítótérben nyár közepétől Varga Erzsébet veszprémi festőművész kiállítása várja az érdeklődőket - mondta el érdeklődésünkre Pálfalviné Ősze Judit, a SZALÉZIÁNUM Érsekségi Turisztikai Központ igazgatója, amikor a nyári programok után érdeklődtünk. A mostani nyár sem lesz tábor nélkül, az elmúlt két év tapasztalata és sikere alapján idén már egész júliusban hirdetnek napközis tábort elsősorban a kisiskolás (6-12 év) korosztálynak.  

A rendezvényeink közül természetesen nem maradhat el a Múzeumok Éjszakája, amikor ismét Kövi Szabolcs zenél majd nekünk a csillagos ég alatt. Július végén kapcsolódunk a Főegyházmegye fővédőszentje, Szent  Anna ünnepéhez, majd augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a hagyományokhoz hasonlóan kézműves programokra invitálja a Szaléziánum a családokat - sorolta az igazgató asszony. 

A látogatókat továbbra is várják állandó, interaktív kiállításaink, az üvegpadlós gyógynövényszoba, a madaras szekkók a barokk termekben, valamint a liturgikus kincsek a tetőtérben. A ház kínálatát színesítik foglalkozásaink, melyek során a látogatók a hegedűkészítéssel, a gyertyaöntéssel vagy akár az ostyasütéssel is megismerkedhetnek, míg a gyerekeket ezeken túl drámajátékok és gyógynövénytúrák is várják - foglalta össze a következő hónapok ajánlatait Pálfalviné Ősze Judit. 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.