Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjazták a fiatalok műveit

2014. május 19. 19:39
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a németországi Kreisjugendring Wunsiedel i. Fichtelgebirge közötti három évtizedes együttműködés újabb kimagasló eseménnyel gazdagodott.

Dr. Imre László megyei főjegyző a fiataloknak szóló művészeti pályázat eredményhirdetésén kiemelte, a szoros kapcsolatnak köszönhetően rengetek fiatalnak adódott már lehetősége megismerni a másik fél kultúráját, művészetét.

Dr. Imre LászlóDr. Imre László

Ezúttal a környezetvédelem témakörében kellet alkotniuk a magyar diákoknak a német fél felkérésére. Összesen 14 intézményből 102 mű érkezett és kapott elismerést a nemzetközi művészeti díjátadón hétfőn délután a megyeházán. 

Senki nem távozott üres kézzelSenki nem távozott üres kézzel

Korosztályonként az első három helyezett pénzjutalomban is részesült. A 13-15 évesek között Gurdák Viktória (1.), Joblonkay Réka és Fülöp Luca teljesítményét jutalmazta a Wunsiedel-i zsűri, a 16-18 éveseknél Jakab Priszcilla (1.), Payer Annamária és Fatér Dávid kapott plusz elismerést, a 19-25 éves korosztály esetében pedig Fanatan Joana (1.), Sziva Rajmund Adorján és Kisantal Krisztina lett a legjobb. Különdíjat is kiosztottak, amit Legény Áron, Gödri Barabás és Fodor Luca vehette át. 

A legjobb alkotásokat hamarosan egy kiállítás keretében bárki megnézheti a megyeházán.

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.