Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zongora Veszprémnek

2014. május 21. 10:31
Közadakozást kezdeményeztek, hogy hangversenyzongorát vásárolhasson a város. A gyűjtés nyitóeseményét kedd este tartották a Hangvillában.

A Veszprémi Hangversenyteremért Alapítvány a Veszprémi Turisztikai Egyesülettel karöltve, civil közreműködők részvételével közadakozást indított. Ha a gyűjtés sikeres lesz, a világ vezető hangversenyzongora gyártója, a Steinway&Sons által gyártott hangversenyzongora Veszprém tulajdonába kerülhet, és a Hangvilla hangversenytermében helyezik el.

A mikrofonnál: Vásáry TamásA mikrofonnál: Vásáry Tamás

A kezdeményezés jelentőségét jelzi, hogy a közadakozás mellé állt Vásáry Tamás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és karmester, valamint Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője.

A Veszprémi Hangversenyteremért Alapítvány, a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Pannon Lapok Társasága mint fő médiatámogató is képviseltette magát a sajtótájékoztatón, Vásáry Tamás, Kováts Péter és Porga Gyula, Veszprém város polgármestere mellett.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester úr úgy gondolja: „ebben a városban egy erős polgárság élt, és biztos vagyok benne, hogy most is él.”– a versenyzongora első billentyűjét ő vásárolta meg, ezzel is biztatva a lakosságot. Arra a kérdésre, hogy miért fontos, hogy egy hangversenyteremben legyen egy versenyzongora, Vásáry Tamás zongoraművész a következő metaforával reagált: „amikor a nászéjszakán a férfi bemegy a hálószobába, nem mindegy, hogy van ott egy nő, vagy nincs”.

Mészáros ZoltánMészáros Zoltán

Porga Gyula polgármester nyomdokain haladva Albóczyné Ábrahám Gabriella és a Hangvilla építészei felajánlották a 2014-ben kapott Gizella-díjuk pénzösszegét, a VeszprémFest szintén megvásárolta a versenyzongora egy billentyűjét, míg a VEMÉVSZER Cégcsoport egymillió- kétszázezer forinttal, a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány egymillió-ötszázhetvenötezer forinttal járultak hozzá az akció sikerességéhez.

Kováts PéterKováts Péter

Adományokat névvel együtt, vagy anonim módon is tehetnek. A felajánlott összegek átutalását online felületen, a www.zongoraveszpremnek.hu weboldalon is lebonyolíthatják, készpénzben, csekken vagy az erre a célra készített perselyekben is adakozhatnak, ezeken a helyszíneken:

  • HANGVILLA
    8200 Veszprém, Brusznyai Á. u. 2.
  • PETŐFI SZÍNHÁZ Jegyiroda
    8200 Veszprém, Óvári F. u. 2.
  • PANNON VÁRSZÍNHÁZ Jegyiroda
    8200 Veszprém, Rákóczi F. u. 5.
  • TOURINFORM VESZPRÉM
    8200 Veszprém, Óváros tér 2.

További információkat találhatnak, valamint az eddig összegyűlt pénzösszeget figyelemmel kísérhetik a www.zongoraveszpremnek.hu weboldalon, vagy személyesen a Tourinform Veszprém munkatársaitól is érdeklődhetnek.

Horváth Virág

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.