Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Pablo elköltözik

2014. május 21. 19:40 // Forrás: Veszprémi Állatkert
A gondozók várakozásai ellenére Pablo és Rebeka, a veszprémi állatkert két orrszarvúja nem talált egymásra, így hamarosan egy új próbálkozó küzdhet az orrszarvúlány kegyeiért.

A Veszprémi Állatkert legnagyobb termetű lakója, Pablo, a szélesszájú orrszarvúbika, aki 2007-ben történő beköltözése óta mind a gondozók, mind a látogatók nagy kedvence lett. Az elmúlt évek alatt két orrszarvútehén, Rebeka és Naruna érkezett Veszprémbe a fajmegmentő tenyészprogram keretében, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Veszprémben kisorrszavúval találkozhassanak a látogatók.

Fotók: Veszprémi ÁllatkertFotók: Veszprémi Állatkert

Mivel az elmúlt évek alatt Pablo udvarlása nem járt sikerrel, és félő volt, hogy Rebeka egy következő vemhességhez már túl idős lesz, így az európai fajkoordinátor javaslatára egy fiatal, 9 esztendős bika, Rafiki érkezik Veszprémbe Hollandiából a sikeres tenyészprogram megvalósításának érdekében. 

Pablo utódja, RafikiPablo utódja, Rafiki

A San-diegoi születésű Pablo, a csehországi Ústí nad Laben állatkertben kap elhelyezést, ahol egy több fős szélesszájú orrszarvú csapat tagja lehet. 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.