2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Pablo elköltözik

2014. május 21. 19:40
Veszprémi Állatkert
A gondozók várakozásai ellenére Pablo és Rebeka, a veszprémi állatkert két orrszarvúja nem talált egymásra, így hamarosan egy új próbálkozó küzdhet az orrszarvúlány kegyeiért.

A Veszprémi Állatkert legnagyobb termetű lakója, Pablo, a szélesszájú orrszarvúbika, aki 2007-ben történő beköltözése óta mind a gondozók, mind a látogatók nagy kedvence lett. Az elmúlt évek alatt két orrszarvútehén, Rebeka és Naruna érkezett Veszprémbe a fajmegmentő tenyészprogram keretében, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Veszprémben kisorrszavúval találkozhassanak a látogatók.

Fotók: Veszprémi ÁllatkertFotók: Veszprémi Állatkert

Mivel az elmúlt évek alatt Pablo udvarlása nem járt sikerrel, és félő volt, hogy Rebeka egy következő vemhességhez már túl idős lesz, így az európai fajkoordinátor javaslatára egy fiatal, 9 esztendős bika, Rafiki érkezik Veszprémbe Hollandiából a sikeres tenyészprogram megvalósításának érdekében. 

Pablo utódja, RafikiPablo utódja, Rafiki

A San-diegoi születésű Pablo, a csehországi Ústí nad Laben állatkertben kap elhelyezést, ahol egy több fős szélesszájú orrszarvú csapat tagja lehet. 

vehir.hu

További cikkek

Közös erővel újult meg Jutaspuszta művelődési háza
Közös erővel újult meg Jutaspuszta művelődési háza
A szombati hagyományos családi napon már egy kívül-belül megszépült közösségi házat vehettek birtokba az ottlakók.
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.