Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyermeknap Veszprémben

2014. május 22. 11:11
Május 24-25-én gyereknap alkalmából színes programokkal köszönti a város a gyermekeket.

Veszprém város idén is szórakoztató programokat kínál a fiatalok számára gyereknap alkalmából egy egész hétvégén keresztül. A két napig tartó rendezvénysorozat minden korosztály számára gazdag és érdekes programokat tartalmaz.
Május 24-én a Szaléziánum várja a gyerekeket délután három órától kézművesfoglalkozásokra, filmvetítésre, arcfestésre, lufihajtogatásra és játszóházra a Kukkantó Egyesület közreműködésével a belső udvarban, ezzel párhuzamosan pedig a Szentháromság téren a Pegazus-játéktér, Rudi bohóc biciklin, a Koffermesék II. a Pegazus Bábszínház játékos előadása is megtekinthető lesz. 

Ugyanezen a napon délelőtt tíz órától elindul a Tér-Idő Gyermeknap nevet viselő rendezvény is a Stromfeld Aurél utcai Kresz-parkban (Jutas). A piciktől az egészen nagyokig mindenki megtalálhatja a számára izgalmas programokat. Bringaparkkal, gombfocival, mászófallal, rekeszépítéssel, kézműves foglalkozásokkal, babajátszóval és is játékbörzével készültek a szervezők, ahová megunt, vagy feleslegessé vált, de alig használt, jó állapotban lévő játékokat cserélhetnek el a gyerekek egymás között. A színpadon eközben fellép az Urban Dance Hungary, Live painting, DJ Gerysson (DSP, Bloose Broavaz), DSP (Bloose Broavaz), Tkyd  (Bloose Broavaz), Barbárfivérek (Bloose Broavaz) és Acoustic Loops  valamint BMX bemutatót is láthatnak az ide érkezők. A gyereknap házigazdája Rácz Zsuzsa lesz. A programok ingyenesen látogathatók.

De a szombati nappal nincs vége a gyerekek köszöntésének. Május 25-én, vasárnap a Veszprémi Állatkert várja a kicsiket és nagyokat, kedvezményes jegyekkel, az Alma együttes koncertjével, egész napos játszóházzal a Gulya-dombon, Szafari kalandtúrával és a Ramazuri Bábszín-Játszóház zenés, interaktív műsorával. 


Pontos programleírás

2014. május 24. –  Szaléziánum 
15:00-18:00: Kézművesfoglalkozások, filmvetítés, arcfestés, lufihajtogatás és játszóház a Kukkantó Egyesület közreműködésével (Belső udvar)
A Szentháromság téren:
15:00-18:00:  Pegazus-játéktér
15:30: Rudi bohóc biciklin
16:30: Koffermesék II. a Pegazus Bábszínház előadásában:
Mit tehetnénk jobbat annál - ha lekéstük a buszt - minthogy a következő indulásáig játsszunk egy jót!
Játssza: Valler Kata és Végh Zsolt


2014.május 24. – TÉR-IDŐ GYERMEKNAP – Stromfeld Aurél utcai Kresz-park (Jutas)
10:00-17:00 : Bringapark, gombfoci, mászófal, rekeszépítés, kézműves foglalkozás, babajátszó
Játékbörze: hozd el megunt, vagy feleslegessé vált, de alig használt, jó állapotban lévő játékaidat és cseréld el másra!  Árusítóhelyeket csak korlátozott számban tudunk biztosítani, ezért kérünk, hozz magaddal egy pokrócot is.

Színpadi programok:
10.00 Indul a Gyereknap! · Házigazda: Rácz Zsuzsa
10.05 Urban Dance Hungary 
10.30 Live painting 
12.20 BMX bemutató 
12:30 DJ Gerysson (DSP, Bloose Broavaz)
13.00 DSP koncert (Bloose Broavaz)
14:00 Tkyd koncert (Bloose Broavaz)
15.00 Barbárfivérek koncert (Bloose Broavaz)
16.30 Acoustic Loops koncert
Támogatók: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Veszprém MJV Polgármesteri Hivatala, Qualitas Event.


2014. május 25. – Vidám gyermeknap a Veszprémi Állatkertben
Ezen a napon a belépőjegy gyermekek számára fél áron, mindössze 750 Ft-ért váltható.
10:00 ALMA Együttes koncertje az Afrika ház előtti téren
10:00 – 18:00 Szafari kalandtúra – játékos családi program
15:00 Ki játszik ilyet? – zenés interaktív előadás a Ramazuri Bábszín-Játszóház előadásában
Egész napos külső játéktér egyedi fajátékokkal az Állatkert Gulya-dombi területén.
További információk: www.veszpremzoo.hu



Lúdanyó meséi a Petőfi Színházban

A Lúdanyó meséi cím ű zenés árnyjátékot láthatják a néz ők a BonBon Matiné keretében május 24-én (szombaton) 11 órakor a Veszprémi Pet őfi Színházban. A teátrum gyermeknapi meglepetésprogramjának házigazdája Lukácsházi Gy őző, a rendez ő Tarr Ferenc.   Sokaknak cseng ismer ősen a cím: Lúdanyó meséi. Azonban kevesen tudják pontosan, mely mesék is tartoznak ide. Eláruljuk, az eredeti Lúdanyó meséit egy Charles Perrault nev ű francia nemes gy űjtötte össze a XVII. században. Olyan meséket köszönhetünk neki többek között, mint a Csipkerózsika, vagy a Hüvelyk Matyi. Nem csoda, hogy ezek a csodálatos mesék, kiegészülve egyéb híres francia történetekkel, mint amilyen a Szépség és a Szörnyeteg, vagy Csúnyácska meséje az egyik leghíresebb francia zeneszerz őt, Maurice Ravelt is megihlették. El őször kétkezes zongoradarabot, majd annak sikerén felbuzdulva egy szvitet, végül egy balettet is írt bel őle. A zenéje csodálatos, a gyerekeknek íródott klasszikus zeneirodalom varázslatos gyöngyszeme, mely túl ritkán hallható!  

Kedvezményes jegyár: 500.- Ft / jegyinfo: jegyiroda@petofiszinhaz.hu


A Kabóca Bábszínház gyereknapi programja

2014. május 25-én, vasárnap sok szeretettel várunk mindenkit a KABÓCA GYEREKNAPra   Programok:   9:00-12:00 Kabóca játéktér Libajáték (a Laczkó Dezső Múzeum támogatásával) Kézműves foglalkozások   11:00 Hüvelyk Matyi - bábelőadás   Helyszín: Kabóca Bábszínház, Veszprém, Táborállás park 1.   A Gyereknapi programok ingyenesen látogathatók!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.