Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
19°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
19°C

Elhunyt Veress D. Csaba

2014. május 29. 7:59
Nyolcvanegy éves korában a napokban elhunyt Veress D. Csaba történész, nyugalmazott tanár.

Veress D. Csaba Villányban született 1933. szeptember 23-án, 1956-ban szerzett történelem tanári diplomát a Szegedi Tudományegyetemen. 1956-tól 1960-ig a Zircen 1974-ig a Veszprémben tanított. 1974 és 1978 között továbbképzési felügyelőként dolgozott, 1979-től 1992-ig a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság kutató-történésze volt.

1977-ben Veszprémben jelentette meg a Balatoni Csata című könyvét. Számtalan cikke, tanulmánya jelent meg a Hadtörténeti Közleményekben, a megyei Naplóban, a Veszprém Megyei Múzeumok Közleményeiben, a Veszprém Megyei Honismereti Tanulmányokban és a Megyei Pedagógiai Körképben.

Munkásságát Gizella-díjjal és Veszprém Megye Érdemrendjével is elismerték.

Veress  D. Csabát Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, hamvasztás utáni búcsúztatását június 5-én 13 órakor a Vámosi úti temetőben tartják.

vehir.hu
további cikkek
Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. ma 12:34 Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi. ma 10:45 Egy sorrend már most biztos a választások előtt választás 2024 Egy sorrend már most biztos a választások előtt Hétfő délután a veszprémi Helyi Választási Bizottság  kisorsolta, milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek a szavazólapon a június 9-ei önkormányzati választáson. A polgármester- és/vagy képviselő-jelöltekkel együtt összesen 61-en mérettetik meg magukat a választáson. ma 10:03 Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás politika Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás Péntek délután a Második Reformkor párt színeiben Vona Gábor is ellátogatott Veszprémbe országjárásának keretében. A Jobbik egykori elnöke és miniszterelnök-jelöltje tavaly szeptemberben formálta át párttá az addigi alapítványát, amivel az EP-választáson el is fog indulni. A Vehír több témában is kérdezte a pártvezetőt, Vona Gábor pedig a mainstream ellenzéki forradalmi narratíva helyett egy jóval reálisabb politikai képet és célokat festett fel. ma 9:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.