2022. január 29.
//
Adél névnap

Francia diákszínjátszó fesztivál Veszprémben / Francia nyelvű előadások 3 napon át a Latinovits Játékszínben

2008. április 22. 22:08
Francia színjátszó fesztivált szervez a Pannon Egyetem francia tanszéke Veszprémben. A három napos diákszínjátszó találkozónak a Latinovits Játékszín ad otthont. Öt ország mintegy 120 diák színjátszója látogat el a királynék városába.

A francia kultúra iránt érdeklődők ínyenc színházi előadásokat láthatnak majd, ugyanis a fellépő színtársulatok több fesztiválon szerepeltek már nagy sikerrel, és számos díjat is elnyertek. Az előadások természetesen francia nyelven hangzanak majd el - mondta Mihalovics Árpád, a fesztivált szervező veszprémi Pannon Egyetem rektor-helyettese, a francia tanszék vezetője. A fiatal „színészpalánták” Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból látogatnak el hozzánk. Hazánkat a veszprémi Vetési Albert Gimnázium franciatagozatának diákszínjátszói, a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium együttese és a budapesti Tamási Áron Társulat képviseli.


Az előadásokat, melyek ingyenesen látogathatók, csütörtöktől három napon át tartják a Latinovits Játékszínben, 17 illetve 19 órai kezdettel. Szombaton már déltől hangulatos francia délutánra várják az érdeklődőket a Színházkertbe. A szervezők, Paul Sesboüé, az egyetem francia nyelvi lektora és Ivan Kristijan Majic, a tanszék horvát állampolgárságú hallgatója azt mondják, azért választották Veszprémet a fesztivál helyszínéül, mert városunkat a kultúra fellegvárának tekintik. A francia fesztivált az egyetem mellett a város önkormányzata és több helybeli cég is támogatja.

Füssy Angéla