Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Álrendőröket fogtak

2014. május 29. 15:20
Másfélmillió forintot csalt ki két rendőrnek öltözött férfi egy házkutatás során Veszprémben.

Pálmann László rendőr alezredes, a Veszprémi Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője csütörtökön délután elmondta, hogy április 23-án este tíz óra körül egy veszprémi lakótelepi lakásba két rendőrnek öltözött férfi csöngetett be, akik előadták, hogy egy külföldi prostitúciós ügyben folytatnak nyomozást, amelyben házkutatást kívánnak tenni. A ruházatuk a rendőrség bevetési ruházatára megtévesztően hasonlított, derekukon fegyvertáskát viseltek, nyakukban pedig egy rendőrségi igazolványhoz hasonlító kártya lógott. A látszat megerősítése érdekében folyamatos rádiókapcsolatot tartottak egy harmadik személlyel, aki a rendőrség rádió központjában dolgozó munkatársának adta ki magát.  A lakók ugyan kérték a házkutatásról szóló határozat bemutatását, de az elkövetők ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy ebben az ügyben ez nem szükséges. Az álrendőrök közölték a lakóval, hogy tudomásuk van arról, hogy a lakásban egy nagyobb pénzösszeg van elrejtve, amelynek lefoglalása a nyomozás során indokolt. A pénzről az otthon tartózkodó nőnek és férfinak nem volt tudomása, ezért telefonon felhívták a lányukat, aki felfedte a pénz rejtekhelyét. Miután az elkövetők megszerezték a közel másfélmillió forintot, távoztak a helyszínről.

Hebling Ernő, Pálmann László és Nagy DávidHebling Ernő, Pálmann László és Nagy Dávid

Nagy Dávid, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere elmondta, hogy a nyomozásban az hozott fordulatot, hogy május 25-én vasárnap a délutáni órákban egy utcai verekedéshez hívták ki az almádi rendőröket. A helyszínre kiérkező körzeti megbízottak kihallgatták a verekedésben bántalmazott Sz. Ádámot, akinek kihallgatásán a rendőrök gyanút fogtak, hogy az általa előadott zavaros történet kapcsolatban állhat a veszprémi álrendőrös zsarolással. 

A kihallgatás után kirajzolódott a veszprémi bűncselekmény teljes gyanúsítotti köre. A házkutatások során lefoglalták az elkövetésénél használt airsoft pisztolyt, valamint a megtévesztéshez használt ruházat egy részét. 

a kihallgatás során lefoglalt airsoft fegyvera kihallgatás során lefoglalt airsoft fegyver

Az ügy kapcsán négy személyt, egy 23 éves és egy  21 éves balatonfűzfői fiatalembert és a felbujtóként közreműködő 27 éves veszprémi férfit gyanúsítottként hallgatta ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. Ezen kívül bűnsegédlettel gyanúsítják az a 22 éves balatonfüredi nőt, aki rádión kapcsolatban állt az elkövetőkkel a bűncselekmény ideje alatt. 

Csepely Máté
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.