Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor

2024. április 25. 10:19
Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is.

A cég 2022-ben nyerte el a GINOP Plusz programban elérhető vissza nem térítendő pályázati támogatást, összesen 115,38 millió forintot. Mint azt Feodor András ügyvezetőtől megtudtuk a projekt záró eseményén, a támogatás révén komplex fejlesztést hajthattak végre a nagy múltú vállalatnál. 

Projektzáró rendezvényen mutatták be a Balaton Bútor kft. fejlesztéseitProjektzáró rendezvényen mutatták be a Balaton Bútor kft. fejlesztéseit

Új termelőeszközöket szereztek be, melyek közül egy CNC eszterga gép a legjelentősebb. A gyártórendszer emberi felügyelet mellett önállóan képes a tervek alapján elkészíteni a termékeket a faanyagból, amit majdnem kész állapotra is csiszol, ezzel több munkafolyamatot is kivált. 

A CNC eszterga gép szinte készre csiszolja a munkadarabokatA CNC eszterga gép szinte készre csiszolja a munkadarabokat

A pályázat szoft elemeként lehetőség adódott a munkavállalói csapatot is erősíteni. Ez egyfelől képzéssel történt: 3 fő vehetett részt 30 órás angol nyelvi oktatáson, ahol elsősorban a faipari szakmai nyelvtudást fejlesztették. Másfelől pedig külső szakértők világították át a munkafolyamatokat, interjúztak a munkavállalókkal, elemzést készítettek és javaslatokat tettek cégen belüli pozíciócserékre, személyi változásokra, hogy mindenki a képességeinek és motivációinak megfelelő pozícióban hatékonyabban járulhasson hozzá a cég működéséhez és sikereihez a hazai és nemzetközi piacon. 

Feodor AndrásFeodor András

A projekt részét képezte egy energetikai beruházás is: két kazánt telepítettek – egy 500 és egy 100 kilowattosat. Ezek révén hasznosulhat a termelés során keletkező fa hulladék, és megújuló módon képesek az üzemegységek fűtését biztosítani. 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.