Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mutasd meg magad Veszprém

2014. május 30. 17:20
Hét veszprémi zenekar mutatkozott be a Városi Nyilvánosságért Alapítvány amatőr zenekarokat támogató tehetségkutató versenyén pénteken.

Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy amikor a Városi Nyilvánosságért Alapítvány megálmodta ezt a tehetségkutató versenyt, akkor egy olyan hagyományt szeretett volna tudatossá varázsolni, amely Veszprémet a könnyű zene szempontjából is egy kiemelt jelentőségű várossá teszi. Számos olyan ismert előadó kötődik a városhoz vagy a környékhez, mint Sub Bass Monster, a Holywoodoo, a Hősök vagy a Vad Fruttik. Ahhoz, hogy Veszprém Magyarország Manchestere, a hazai könnyűzene egyik gócpontja legyen, ilyen tehetségkutató fesztiválokra van szükség a jövőben is. 

dr. Navracsics Tibordr. Navracsics Tibor

Az induló húsz zenekarból a szakmai zsűri Eloah-át, a Csopak Demizson Orchestrát, a Funk Inctiont-t, a Mozizenekart, a Sapphyre Project-et, a Funkinside-ot, a PlumIsFallin’-t és a Józsa Triót jutatta be a Betekints völgyben megrendezett pénteki döntőre. 

Muraközy Péter, Gecs Mónika és Temesi Bertalan a tehetségkutató szakmai zsűrijeMuraközy Péter, Gecs Mónika és Temesi Bertalan a tehetségkutató szakmai zsűrije

A százezer forintos fődíjat a Józsa Trió, a második helyezést a Funkinfection, a harmadik helyezést pedig a Sapphyre Project zenekar nyerte el. Az indulók közültöbben lehetőséget kaptak arra, hogy képviseljék Veszprémet az ország nagyobb fesztiváljainak egyikén. A Julius Hard Kreatív Műhely különdíjaként felajánlott csapatfotózásával pedig az Eloah zenekar térhetett haza. 

Csepely Máté
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.