2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Mutasd meg magad Veszprém

2014. május 30. 17:20
Hét veszprémi zenekar mutatkozott be a Városi Nyilvánosságért Alapítvány amatőr zenekarokat támogató tehetségkutató versenyén pénteken.

Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy amikor a Városi Nyilvánosságért Alapítvány megálmodta ezt a tehetségkutató versenyt, akkor egy olyan hagyományt szeretett volna tudatossá varázsolni, amely Veszprémet a könnyű zene szempontjából is egy kiemelt jelentőségű várossá teszi. Számos olyan ismert előadó kötődik a városhoz vagy a környékhez, mint Sub Bass Monster, a Holywoodoo, a Hősök vagy a Vad Fruttik. Ahhoz, hogy Veszprém Magyarország Manchestere, a hazai könnyűzene egyik gócpontja legyen, ilyen tehetségkutató fesztiválokra van szükség a jövőben is. 

dr. Navracsics Tibordr. Navracsics Tibor

Az induló húsz zenekarból a szakmai zsűri Eloah-át, a Csopak Demizson Orchestrát, a Funk Inctiont-t, a Mozizenekart, a Sapphyre Project-et, a Funkinside-ot, a PlumIsFallin’-t és a Józsa Triót jutatta be a Betekints völgyben megrendezett pénteki döntőre. 

Muraközy Péter, Gecs Mónika és Temesi Bertalan a tehetségkutató szakmai zsűrijeMuraközy Péter, Gecs Mónika és Temesi Bertalan a tehetségkutató szakmai zsűrije

A százezer forintos fődíjat a Józsa Trió, a második helyezést a Funkinfection, a harmadik helyezést pedig a Sapphyre Project zenekar nyerte el. Az indulók közültöbben lehetőséget kaptak arra, hogy képviseljék Veszprémet az ország nagyobb fesztiváljainak egyikén. A Julius Hard Kreatív Műhely különdíjaként felajánlott csapatfotózásával pedig az Eloah zenekar térhetett haza. 

Csepely Máté
Cseh Zoltán

További cikkek

Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért
Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért
Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni.
Negyedik alkalommal érkezik a Balaton-felvidékre a Kőfeszt, a „nyugalom fesztiválja”
Negyedik alkalommal érkezik a Balaton-felvidékre a Kőfeszt, a „nyugalom fesztiválja”
Augusztus 2-7 között Kővágóörsön és kilenc másik Balaton-felvidéki településen rendezik meg immáron negyedik alkalommal a Kőfesztet. A fesztivál a tradicionális magyar hagyományokat ötvözi a 21. századi fesztiválok trendejeivel. A VEB 2023 program által is támogatott fesztiválon a képzőművészet, az irodalom, a kézművesség, a gasztronómia és természetesen a zene is megjelenik, utóbbinál idén az egyik húzónév Demjén Ferenc lesz.
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Úgy pengettek a spanyol cigányok, hogy beleremegett a lábunk
Úgy pengettek a spanyol cigányok, hogy beleremegett a lábunk
Nicolas Reyes, a Gipsy Kings frontembere a hangjával belekarcolta monogramját a szívünkbe a VeszprémFest csütörtök esti, a História Kertben rendezett előadásán.
Nem a nyáresti hidegtől lettünk lúdbőrösek
Nem a nyáresti hidegtől lettünk lúdbőrösek
A portugál fado műfajának egyik legismertebb nagykövete, Ana Moura segített szerda este a veszprémieknek megtalálni a szívünket.