Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Itt a nyár, irány a szabadtér!

2014. június 4. 13:08
Szabadtéri koncertekkel, családi napokkal, gyermek táborokkal és számos színes programmal várja az érdeklődőket idén nyáron is a Városi Művelődési Központ.

Lassan kicsöngetnek az iskolákban és már az időjárás is előcsalogatja a szoknyákat és rövid nadrágokat a szekrényből. A nyár közeledtével elszaporodnak a szabadtéri programok is. Ezúttal a Városi Művelődési Központ nyári kínálatából válogattunk.

Rögtön kezdésként, június 7-én szombaton egy nyárköszöntő családi programra várják a szervezők a veszprémieket és a turistákat. A Gyere a parkba! szabadtéri program keretében a VMK épülete előtt felállított színpadon fellép majd a Free Dance Tánccsoport, Orosz György stand-up humorista, este pedig az LGT emlékzenekar csap a húrok közé. A legkisebbeket pedig interaktív játszóházak és zenés gyermekműsorok várják szombaton a Táborállás parkban. 

Június 22-én ideiglenesen kiköltözik a VMK a Betekints-völgybe, ahol egy családi nap keretein belül színpadra lép a Bojtorján Együttes és Pál Dénes. A délelőtt folyamán a gyermekeket  táncház és kézműves foglalkozások várják, de megismerkedhetnek 18-19.századi gyermekjátékokkal és egy népi körhinta fonott kosaraiba is beülhetnek. 

A július 30 és augusztus 1 között megrendezésre kerülő Világjava Estek célja, hogy hangsúlyozza a kultúrák közti különbségekben rejlő értékeket, erősítse a társadalom nyitottságát más kultúrák megismerésére és megértésére. A három nap alatt betekintés nyerhetünk a keleti és japán dobművészet világába az Ataru Taiko Ütőegyüttessel, kalandozhatunk egyet a Jamaika felé a Riddim Colony zenekarral és megismerhetjük kelet-európai zenei stílusait Magyarország legismertebb világzenei képviselőjével a Besh O Drom zenekarral. 

A szabadtéri koncerteken kívül tematikus napközis táborok széles választékából válogathatnak a szülők és a gyerekek egyaránt. A fiatalok fejleszthetik internetes ismereteiket, részt vehetnek hagyományőrző és modellező táborban, vagy intenzív tanfolyam keretein belül tanulhatnak angolul. 

A Városi Művelődési Központ részletes nyári programjáért kattintson: IDE 

Csepely Máté
további cikkek
Az egykori Dimitrov lesz Veszprém új turistamágnese Az egykori Dimitrov lesz Veszprém új turistamágnese Az egykori Dimitrov Művelődési Központhoz sok veszpréminek fűződnek kellemes emlékei. Az épület aztán évtizedekig csak púp volt az önkormányzat hátán, amit se kiköpni, se lenyelni nem tudtak a mindenkori városvezetők. Ki gondolta volna, hogy újra Veszprém kulturális életének vezérhajójává nőheti ki magát? Szerdán a polgármester körbevezette az egykor itt dolgozókat a leendő CODE tereiben. ma 22:28 Elindult a Borsi Lőrinc Szabadegyetemének programsorozata Elindult a Borsi Lőrinc Szabadegyetemének programsorozata A Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjasklub és a Dr. Borsi Lőrinc Szabadegyetemének idei első előadója Gelencsér András professzor volt, aki kedd délután tartotta meg Civilizációnk jövője – globális válságok és technofetisizmus című prezentációját. A levegőkémikusra nem véletlen esett a választás, hiszen a szervezők igyekeznek érdekes és aktuális témákat választani. ma 14:20 Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 Meglepetésdallamok a zene világnapján zene Meglepetésdallamok a zene világnapján A zene világnapja alkalmából a Gárdonyi Kamarazenekar a város több pontján is váratlanul minikoncerttel kedveskedett a veszprémieknek. ma 10:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.