2022. május 23.
//
Dezső névnap

Forrásteremtő nap Veszprémben

2008. április 23. 13:11
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Forrásteremtő napot szervezett ma a megyeházán. Az ifjúsággal foglalkozó szakemberek, civil- és állami szervezetek számára megtartott fórumon az érdeklődők az ifjúsági élet résztvevői számára kiírt hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekkel ismerkedhettek meg.
A program célja az volt, hogy a régióban működő szervezetek megismerjék, és lehetőségeikhez képest a legteljesebb mértékben kihasználják az ifjúsági szakmában elérhető pályázati forrásokat. Tegyék mindezt annak érdekében, hogy a Közép-dunántúli régióban élő fiatalokkal együttműködve minél több, magas színvonalú elképzelések valósíthassanak meg.
Talabér Márta, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a közszféra minél több területén megerősödjön a civil jelenlét. A civilek ugyanis másként látnak dolgokat egy adott területen, így jobbá is tehetik azt. Ehhez azonban anyagi és szellemi források, azokhoz pedig segítség kell. A Veszprém megyei önkormányzat pedig közalapítványain és bizottságain keresztül is megad minden támogatást ezen források megnyitásához. Talabér Márta megnyitóbeszéde végén rámutatott a cégek és a civil szervezetek együttműködésének fontosságára is.
A délelőtt folyamán a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Nemzeti Civil Alapprogram képviselői mutaták be az elérhető pályázatokat, illetve egy, a Leader Programon belül működő, a Balaton-felvidéki Akciócsoportban aktívan tevékenykedő nagyvázsonyi „Fekete Sereg” Ifjúsági Egyesület mutatta be tevékenységét.   

Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek

Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.