Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hrabal sörkultúrális est a könyvhéten

2014. június 10. 10:50
Száz éve született Bohumil Hrabal. A remek hangulatú könyvek nagymesterére emlékszik Veszprém városa is a Hangvillában, ahol június 11-én az egyik legjobb prágai söröző söreit és hermelinjét fogyasztva tekinthetik meg az érdeklődők az író életét bemutató képkiállítást és a róla szóló filmet.

Közép-Európában először Veszprémben lesz megtekinthető az a Bohumil Hrabal cseh szerző és sörapostol életéről szóló film, amelyet az író híres Arany Tigris sörözőben székelő asztaltársasága is hitelesnek minősített. Hrabal most lenne 100 éves, Csehország-szerte megemlékezések sora mutatja be életét és filozófiáját. A nagy írónak szenteli az idei könyvhetet Veszprém városa is. Ebből az alkalomból a szervezők egyszeri és megismételhetetlen sörkultúrális estet rendeznek a Hangvillában június 11-én.

„Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egyedülálló képanyagot sikerült szerveznünk az eseményre, hiszen a kerekasztal -beszélgetés közben látható 300 fotót az a Thomas Mazal bocsátotta rendelkezésünkre, aki az egész Hrabal hagyatékot kezeli. A Hrabal könyveiben megjelenő életigenlés persze nem érthető cseh sörök nélkül, ezért az eseményre söreivel, csapjaival, csaposával és hermelinjével egyetemben kitelepül a prágai U Vystřelenýho oka (A kilőtt szemhez) kocsma is. A kilőtt szemhez nemcsak az egyik legjobb prágai söröző, de kulturális központ is, amelynek filozófus tulajdonosa Martin Bauer rész vesz a kerekasztal-beszélgetésen is.

A program fénypontja a Takže se stalo, že.. (Így történt, hogy..) című film vetítése lesz. „Oliver Malina Morgenstern című egész estés életrajzi filmje arról nevezetes, hogy ez az első olyan alkotás Hraballal kapcsolatban, amely nemcsak cseh nézők, hanem az író híres Arany Tigris-beli asztaltársaságának tetszését is elnyerte...

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.