A jó minőségű tej mindennél fontosabb – avatott be minket az igazán finom fagylalt titkába Márton Sándor, a Bagaméri fagylaltozó vezetője. Ehhez aztán jöhetnek az ízvilágnak megfelelő különböző adalékok, annál jobb a végeredmény, minél több természetes hozzávalót tartalmaz.
A gyümölcsfagylaltoknál a gyümölcstartalom határozza meg a minőséget, lehetőleg idényjelleggel friss gyümölcsökkel dolgozva (eper, málna, szeder, ribizli). – Aztán jöhet ezek kombinációja, itt már csak a saját kreativitásunk szab határt, mikor, mit mivel ízesítünk – osztotta meg tapasztalatát.
Ötletből pedig nincs hiány, ezt bizonyítja a kapros-túrós pite fagylaltjuk, ami nemrégiben díjazásban is részesült. Sokan keresik az ország tortáját (almás-mákos), vagy a Füred fagylaltját (rumos csokoládé, áztatott mazsolával és linzer tésztával), de a Rákóczi túrosból sem marad sok a nap végére, a gyümölcs fagylaltokat pedig korlátlan érdeklődés övezi. Érdekesség még náluk a retro ízeket felidéző puncs, vagy éppen a kir royal koktélra emlékeztető ízesítés. Összesen több mint 300 recept alapján készült már náluk fagyos nyalánkság.
Új fajta fagylaltot időnként a vásárlók is kérnek, de ezek általában csak “kipattannak” Márton Sándor fejéből. Így született meg a beszélgetésünk napjának egyik legsikeresebb hűsítője. – Fahéjjal rég dolgoztam, gondoltam, ezt lehetne esetleg naranccsal keverni, kis linzerrel rétegezni, ma ez volt a sláger a pultban – osztotta meg a receptet velünk, majd bőséges kóstolóval bizonyította, nem csak a levegőbe beszél.


