2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Tábort és étkezést is biztosítanak a nyárra

2014. június 25. 20:48
Szociális étkeztetést szervezett az önkormányzat a nyárra. Emellett a nyári táboroztatásról is beszélt a Jendrassik-Venesz középiskolában tartott sajtótájékoztatóján Némedi Lajos alpolgármester szerdán.

A szociális étkeztetést 3,5 millió forintos keretből biztosítják, amelyből 1,3 millió forintot pályázatból finanszíroznak, a fennmaradó összeget pedig a költségvetés terhére számolják el. Az ételadagokat a BakonyGaszt készíti, és a Jendrassik-Venesz iskolában juthatnak hozzá a rászorulók július 23. és augusztus 22. között. Összesen 7833 adag étel készül el, 230 gyermek vesz részt az étkeztetésben, ami 115 családot érint – őket nem az iskolák választották ki, hanem a Gyermekjóléti Szolgálat és a Családok Átmeneti Otthona közreműködésével döntött róluk a hivatal. A szociális étkeztetés keretében napi egyszeri étkezést biztosítanak, a tapasztalatok szerint a többség inkább hazaviszi az ebédet éthordóban, de aki helyben szeretné elfogyasztani, annak az iskola ebédlőjében erre van lehetősége. Az önkormányzat munkatársai 11:30 és 13:30 között találhatók meg a jelzett helyszínen. 

Jövő hétfőn indul a napközis tábor, amelyet öt héten keresztül a Táncsics szakiskolában biztosít összesen 11 általános iskola diákjainak – önként vállalt feladatként – az önkormányzat. Idén is nagy volt az érdeklődés a lehetőség iránt, átlagosan 95-135 fő között mozog majd a napi létszám. A tábor naponta 7 és 16 óra között fogadja a gyerekeket. A napi térítési díj 1500 forint (diabetikus étkezés esetén 1600), a szociális rászorulóknak kedvezményt is tudnak biztosítani. A programban tizenegy pedagógus vesz részt Horváth Miklós (a Dózsa iskola testnevelő tanára) vezetésével. A gyerekek többek között a fűzfői uszodát, a zirci arborétumot és a veszprémi állatkertet is meglátogatják majd a tábor ideje alatt. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Miközben az eddig ismert, kényelmes világunk összeomlóban van, ahelyett hogy kicsit észbe kapnánk, még mindig a gázpedált tapossuk. Pedig nagyon ideje lenne a fékre lépni.
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Hogy került oda? Nem volt egyszerűbb megoldás? Hogy veszett el a realitásérzék? A belvárosi Gizella-udvarban extrém sportolókat megszégyenítő mutatványt próbált végrehajtani egy autós.
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Ünnepélyes keretek között újította meg hétfőn a Pannon Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat együttműködését a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületével, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikummal.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Hétfő délelőtt a Táborállás parkban felállított katonai emlékműnél emlékeztek elhunyt bajtársaikra a helyi repülős és ejtőernyős katonák.