Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VPortré – veszprémi gasztrokirakat

2014. július 1. 14:08
Bor, zsíros kenyér, duma, haverok. Bemutatták a Veszprém Portré idei Veszprém gasztro elnevezésű második számát.

A SZABAD-SAJTÓ Egyesület által kiadott Veszprém Portré az elmúlt három év alatt óriási sikereket ért el. Ez idáig 11 lapszámot sikerült megjelentetni, amire 26 000 egyéni látogató volt kíváncsi, akik több mint 86 000 oldalt töltöttek le. A siker egyértelműen a tagságé, és azon kevés támogatóé, akik a magazin mögé állnak.

A veszprémi gasztronómiát bemutató idei 2. lapszám címe egy kicsit csalóka, hiszen nem az egész városi gasztro kínálatot mutatja be, hanem annak legfontosabb, legmarkánsabb szereplőit: a Villa Medicit, a Betekints Hotelt, az Olivát, a Chiantit, a Fricskát és a Decantert. A Portré az étlap mögötti világra, célokra, cégfilozófiára, tervekre volt kíváncsi.

A Fricskában rendezett bemutatót Mészáros Zoltán, az Olíva Étterem és Hotel tulajdonosának veszprémi gasztrotörténete nyitotta meg, melyet a szerző olvasott fel.  Az „utasellátós” filingtől a Sörpincén, Pusztai Vendéglőn keresztül jutottunk el a hatalmas kínálatot felmutató jelenig. 

Ezután Bérczi Bea, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit KFT. ügyvezetője a turizmus, gasztronómia, kultúra egymásra hatásáról beszélt. Szerinte Veszprém jelenlegi kínálata minőségi, de folyamatosan fejlődni, változni kell, mert folyamatosan változnak a fogyasztói szokások is.

Ezt követően a magazin főszerkesztője, Pethő Imre mutatta be a lapot. – Azért választottuk a gasztronómiát, és azon belül a város zászlóshajóinak számító éttermeket, hoteleket, mert szorosan kapcsolódnak a kultúrához, valamint az ő munkájuknak köszönhetően lett, lesz szebb és élhetőbb Veszprém, leszünk mi, veszprémiek boldogabbak.


Hiszen enni, inni, jó társaságban lenni az élet egyik boldogságforrása.


A Villa Medici, a Betekints, az Olíva, a Fricska, a Chianti és a Decanter sikerei mögött mindig ott vannak azok az emberek, akik arculatot szabnak a cégeiknek, akik menedzselik, mozgatják, alakítják a vállalkozásaikat. Őket, és munkájukat szerettük volna bemutatni. Az látható, hogy a hihetetlenül kemény, aprólékos munka van minden egyes kis siker mögött. És az állandó mozgás, mert ezen a piacon nem lehet megállni, állandóan újítani, frissíteni kell. Csak így lehetnek sikeresek – hangsúlyozta a főszerkesztő.

A magazin második felében, a Helyi érték rovatban Veszprém jelenlegi kulturális portréját rajzolták meg a szerkesztők. Klasszikus kulturális témának Zsiga Henrik írót, az Andrej zenekart és Deli Anett festőművészt bemutató írásokat lehet tekinteni. A Veszprém Portré a kezdetektől szabadon, szélesen értelmezi a kultúra fogalmát. Ezért helyt kapott a mostani számba Madarász János futsal edző, a Benedek-hegy környékének építészeti bemutatása, Fenyvesi Ottó verseiről készült videós feldolgozások, Íródeák teázó, vagy a somlói borok dicsérete.

 Új sorozatot indított az újság a sikeres nőkről, melynek nyitányaként Bátyi Szilviát, a Pannon Egyetem munkatárást ismerhetik meg az olvasók.  A rovatot a Julishard Kreatív Műhely Veszprém videója zárja. 

A szokásoknak megfelelően a bemutató után zene: Andrej és bor, zsíros kenyér várta az érdeklődőket. A szülinapi parti estig tartott a Séd partján.  

vehir.hu
Babják Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.