Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Söröm a legnagyobb öröm

2014. július 6. 14:53
Sörözni, pedig muszáj! Ez az életbölcselet Kálmi bától származik, aki Ózdon a Kék Acél teraszán szokott „rendelni”.

Kálmi bá fiatal korát (34 év) meghazudtoló arcberendezéssel és élettapasztalattal rendelkezik. Bölcsességét, amely az elfogyasztott alkoholmennyiségtől csak növekedni szokott bő kézzel szórta, szórja az arra szomjazóknak. Szerinte az Úr Ádám után biztosan a sört teremtette meg és nem Évát, valamint a 7. pihenőnapot is azért rendelte el, hogy legyen ideje a férfiembernek sörözni.

A Sörfesztiválon készült fotóinkat megtekinthetik a képre kattintva

A sörözés számára az élet szerves része. Nem múlhat el nap, hogy e nemes nedűt nem fogyasztaná. Ezen a területen szerzett páratlan tapasztatait osztja meg most velünk.

„Számomra 3 fázis létezik a sörözésben. Első az alapozásé. Második a kiteljesedésé. A harmadik pedig maga a megvilágosodás.”

Alapozás

„Apukám! Azt minden amatőr söröző tudja, egy sör, fél sör. Két sör, egy sör. Vagyis az első kettő kötelező. Mindkettőt üvegből szoktam magamévá tenni, állva. Maximum 3 percet szánok erre a műveletre. Ez maga az életmentés. Klinikailag tesztelt és a gyógyszerészem is ezt ajánlja. Két sörrel megteremtem önmagam, és a lehetőségét annak, hogy a 3. sört megszeressem.”

„A jelzőkürtöm – mély férfias torokhang – jelzi a csaposnak, itt az ideje, hogy megajándékozzam magam a 3. sörrel. Ezt már kitöltöm. Mivel én üveges söröket fogyasztok kizárólag. Az a tuti! Kitöltöm a söröm, és leülök. Körbenézek, észlelek. Élek! Jöhet a következő adag, aminek minden egyes cseppjét élvezem. Most már van időm és erőm átélni ezt a mámort.”

„A 4. üveg pillanatok alatt lecsúszik. Néhány szó a haverokhoz vagy egy újság lapozása elég ehhez. A 4. üvegnek egy nagyon fontos feladata, küldetése van, hogy utána megihassam az 5. üveget, amivel be is fejeztem az alapozás fázisát.”

Kiteljesedés

„A mindennapos taposómalomban – építési vállalkozó vagyok, közel 40 ember dolgozik a kezem alatt – belefáradt szellemem újból kiteljesedik, elkezd észlelni és dolgozni. Elkezdek lélegezni, szeretni.”

„A 6. és 7. sör egyfajta meditációs szint. Valaki mantrázik, valaki edzésre jár, valaki olvas, tanul. Én sörözöm. Ez az én kikapcsolódásom. Egyfajta rekreációm. Ettől újulnak meg a sejtjeim, ettől vagyok ilyen szép. Aztán arról ne is beszéljünk, hogy a sör egészséges. A B vitamin nyugtat, meg szebb lesz tőle a hajam, meg a bőröm. Aki rendesen iszik, annak nem kell kozmetikusra költeni, nem kell orvoshoz járni. Maximum wc-re. Ez sem mellékhatás, hanem a sörözés szerves része. Kimenni a mellékhelységben lehetőség egyfajta magányra. Amikor a homlokod nekitámasztod a hideg, párás csempének, megfiatalodsz, felfrissülsz. Ennél csak a szabadban könnyítés jobb. Ott közelebb vagy az Úrhoz!”  

A 7. sör mindig az irodalmi tanulmányaimat jutatja eszembe. Józsefet meg Attilát. A 8. sörtől sármos leszek, vonzó és ellenállhatatlan. Innen nincs csaj, aki nemet mondana nekem. Igaz, legtöbbször nem kérdezem őket.”

Megvilágosodás

„Ez már a szellemi wellness állapota. Már csak a jót tudom befogadni. Innentől, ha szükségét érzem, a sörömet kiegészítem egyéb ajzószerekkel. Legtöbbször rummal. Mivel szittya magyar vagyok, nem tökölök, rumozom. Decivel, természetesen. Innentől nem zavar a külvilág. Csak magamra figyelek. Külső szemlélő lecsukódó szemem, és karomra dőlt arcom miatt részegnek gondol. Pedig nem vagyok az. Megvilágosodott állapotban, egyfajta Buddha állapotba kerülök ilyenkor. Már csak én és az Úr játszik!”  

„A sörözés maga az élet. Nem lehet nem élni, nem sörözni. Magyarázni lehet. De ez empirikus tudomány, vagyis tapasztalás nélkül semmit nem ér. Egészségünkre!”

Galéria
Fergeteges hangulat a Sörfesztiválon
Pethő Imre
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.