Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

„A szabályok azért vannak, hogy megóvjanak”

2014. július 11. 22:14
A tavalyi sikerek adta lendülettel és fontos tapasztalatokkal felvértezve július 12-én, szombaton rendezik meg második alkalommal a balmazújvárosi Motoros Fesztivált.

A rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján Tiba István, Balmazújváros polgármestere úgy nyilatkozott, minden olyan rendezvény, ami helyben van, jó reklám a városnak. – Különösen megtisztelő, hogy egy komoly fesztivál magánvállalkozás keretében valósul meg. Igyekszünk a magunk módján támogatni, hiszen érdekünk, hogy jól sikerüljön, és jó hírünket vigyék a hozzánk érkezők határon belül és határon túl – fogalmazott Újváros első embere.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, egyben a fesztivál fővédnöke elmondta, minthogy szervezetük legfőbb célja a szabályok betartatása, az ilyen alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy találkozzanak a közlekedőkkel, noha tisztában vannak vele, nem keverhetik össze szerepüket a rendőrség közlekedésrendészeti munkájával. – A motorosok és a kerékpárosok számára az utóbbi időben a KRESZ könnyítéseket tett, amiket a közlekedők előszeretettel értelmeznek „kitágítva” (például: menetiránnyal szemben közlekedő kerékpáros az egyirányú utcában, álló kocsisort a záróvonalat átlépve előző motoros). Ez is alátámasztja: érdemes és kell javítani a közlekedésbiztonságon, ehhez azonban módszert kell kialakítani, amivel a szabályszegéseket meg lehet előzni; egy fesztivál – mint az NKH szélesen értelmezett megjelenési lehetősége – kiváló terep ehhez – mondta Győri Gyula.

Koroknai Imre főszervező, a Koroknai Autósiskola vezetője kitért rá: a lengyelországi motoros különítmény idén dupla létszámmal kelt útra, így mintegy száz barát érkezésére számítanak. –A balmazújvárosi nem klasszikus motoros találkozó, hanem egynapos rendezvény, aminek alapvető célja javítani a közbiztonság helyzetén, hiszen tudjuk, sokan nem azért ülnek motorra, hogy A-ból B pontba eljussanak, hanem hobbiból, az alapképzés során azonban nem ismerik meg ennek a kedvtelésnek a veszélyeit, mert voltaképpen nincs rá idő. Éppen ezért belülről kell jönnie az igénynek, hogy akár vezetéstechnikai cégeken keresztül, akik profi motorosokat tudnak képezni, fejlesszék tudásukat, képességeiket. A házigazda úgy nyilatkozott, ennek érdekében vezetéstechnikai bemutatókat csempésznek a fesztivál programjainak sorába, de profi rendőrmotorosokat is hívtak, hogy hangsúlyossá váljon: partnerként kezelik a hasonló kétkerekűn közlekedőket. A látványra is építenek: kaszkadőrök mutatják be elképesztő tudásukat – természetesen motoron. 

Az időjárás miatt a főszervező szerint nem érdemes aggódni: egyrészt az igazi motorosok nem ijednek meg egy kis esőtől, a közönséget pedig vélhetően kicsalja a nagyszerű dübörgés, de elővigyázatosságból plusz sátrakat rendeltek és a művelődési házat is kinyitják – hangzott el. A gyerekeket számos érdekesség várja a gyöngyfűzéstől az arcfestésig, így a motoros fesztivál az egész családnak tartalmas kikapcsolódást ígér.

vehir.hu
további cikkek
Kedvezően változhatnak 2016-ban is a reálbérek Az Utazás Kiállításon hosszú idő után váratlanul találkoztunk össze és egyeztettünk Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral, hogy egy későbbi időpontban szerkesztőségünk interjút készít vele. 2016. április 21. 9:48 300 százalékkal többen olvassák a hirado.hu-t a megújítás óta Közleményben tájékoztat a közmédiát felügyelő MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) többek között a hirado.hu internetes hírportál látogatottságának elmúlt egy évben mért növekedéséről. 2016. április 15. 11:47 Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Április közepén teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi majd lehetővé, fontos szerepe lesz a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. A vállalat adománya egy jól átgondolt és célzott támogatási terv része, amely a jövőben is sokak számára biztosíthat reményt és lehetőséget. 2016. április 14. 15:37 Válaszolt a támadásokra az 500 milliárdnyi projektet menedzselő NFP Jelentős feladat vár az elkövetkező időszakban az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-re (NFP), melynek határidőre kell előkészítenie és megvalósítania több száz beruházást a hulladékgazdálkodás, az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés területén. A napokban a sajtóban számos találgatás jelent meg a szervezet tevékenységéről, nem a legjobb fényben beállítva az NFP által négyéves keretmegállapodásokra meghirdetett pályázatokat. További feltételezések helyett a cég vezetőjével ültünk le Kecskeméten tisztázni a legfőbb kérdéseket. 2016. március 24. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.