Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kávéház a Városmajorban

2014. július 12. 21:41 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Carlo Goldoni A kávéház című vígjátékával vendégeskedik a Veszprémi Petőfi Színház a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 17-én (csütörtökön) este nyolc órakor.

Az előadás rendezője Valló Péter, a főbb szerepekben Oberfrank Pál, Szalma Tamás, Haumann Máté, Trokán Anna, Kőrösi Csaba és Kéri Kitty látható. 

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében rendezik meg a Városmajori Színházi Szemlét, amelynek keretében a veszprémi teátrum az Adáshiba című komédiával szerepelt nagy sikerrel nemrég. A szervezők idén versenyen kívüli produkciókat is meghívtak a találkozóra. Így a Petőfi Színház A kávéház című vígjátékkal, a fehérvári társulat az Indul a bakterház és a Pillangó című darabokkal lép színpadra. A győriek A kriplivel, a kaposváriak pedig A király beszéde című előadásokkal érkeznek a Városmajorba.

A Kossuth-díjas Valló Péter nem először állította színpadra A kávéházat. Folyamatosan érdekli ez a mű, mindig igyekszik új rétegeit kibontani, ezért is fordíttatta újra Sediánszky Nórával. A veszprémi feldolgozásban a mai korba helyezte a történetet és a játékteret is ennek megfelelően teremtette meg. A rendező szerint A kávéház ma is arra hívja fel a figyelmet, mint Goldoni idején, hogy az erkölcsi romlás, rombolás és a rend széthullása most is körülöttünk zajlik, még, ha nevethetünk is rajta.

vehir.hu
további cikkek
Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház színház Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 17. 16:55 A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. 2024. szeptember 7. 22:07 Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, egyetemi docenst, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház kedden. 2024. szeptember 3. 14:39 Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Csütörtök délután megnyitotta 2024/25-ös évadját a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum idén is sűrű nyarat tudhat maga mögött, ahogy ez már évek óta elmondható. A színház a lehetőségek évadában is minden korosztályra gondolt, hiszen a legkisebbektől az idősekig, igencsak színes a repertoár. 2024. augusztus 22. 22:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.