Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Veszprémi zenekar az online tehetségkutatón

2014. augusztus 26. 11:47
Egy hónapja még az Utcazene közönségdíjáért versenyzett az Andrej Akusztik – majdnem meg is nyerték –, most pedig a Google videómegosztójának tehetségkutatójára neveztek.

Az internet alaposan felforgatta a média világát. Ma már máshogy olvasunk újságot (az Index meg az Origo felnőtt a Népszabadság és a Magyar Nemzet mellé), máshogy hallgatunk zenét (a Deezer, a Spotify és nem utolsó sorban a YouTube lényegében megadta a kegyelemdöfést a lemezpiacnak), és máshogy nézünk tévét is. Itthon talán még kevésbé jellemző, de az Egyesült Államokban már komoly piaca van az online csatornáknak, és Európába is betör ez a tendencia: a szakmai kérdésekben egyébként konzervatív BBC is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a kifejezetten internetre forgatott műsoraira. 

Magyarországon a most indult Ki Mit Tube? az első nagy online „tévés” projekt. Egy internetes tehetségkutatóról van szó, amelyen a YouTube-ra feltöltött videókkal lehet nevezni. A zsűriben a magyar internetes szféra legismertebb arcai foglalnak helyet: a 444 szerkesztői mellett többek között a filmkritikus Szirmai Gergő, a Painttel készített munkáiról híres grafikus Mondik Noémi vagy az a Fluor Tomi, aki a videómegosztónak köszönheti ismertségét. 

"Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogyan tudnánk kicsit jobbban megmutatni magunkat. Így találtam rá Péterfy Bori felhívására a Ki Mit Tube-ról” – válaszolta kérdésünkre Kauker Andrea, az Andrej Akusztik énekese. – "Megkérdeztem a srácoktól, hogy belefér-e, ha egy próba alkalmával felvennénk az egyik saját dalunkat, és elküldenénk nekik. Benne voltak, így megcsináltuk a felvételt."

"Bár a minőség nem a legjobb (egy nap alatt nem lehet csodát tenni), de reméltük, hogy az emberek kíváncsiak lesznek rá. Nem feltétlenül azt szeretnénk, hogy mindenkinek a szeretetét, vagy a tetszését elnyerjük, a célunk az, hogy minél többen megismerjenek minket. Az már külön öröm, ha másnak örömöt okozunk ezzel." 

Az online tehetségkutatóban a zsűritagok is ugyanúgy teszik közzé véleményüket, ahogy a versenyzők a produkcióikat. Nincsenek látványos effektek és óriási stúdiók, mindenki a maga készítette YouTube-videókon keresztül mondja el a véleményét. Az Andrej Akusztik dalát elsőként Fülöp Péter, a 444 újságírója értékelte.

A verseny első fordulójában szeptember 15-ig lehet szavazni a http://kimittube.444.hu/versenyzok oldalon (Google-fiókkal kell belépni), a 15 legtöbb szavazatot gyűjtött versenyző közül a zsűri választja ki azt az ötöt, akik  szeptember 21-én a döntőben is összemérhetik rajongótáborukat.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.