Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
18°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
18°C

Megerőszakoltak egy lányt egy fonyódligeti gólyatáborban

2014. augusztus 31. 20:35 // Forrás: mti
Megerőszakoltak egy lányt péntek éjszaka egy fonyódligeti gólyatáborban - írta a Somogyi Hírlap online kiadása vasárnap.

A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak, a rendőrség megerősítette az értesülést. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy nyomozást indítottak szexuális erőszak gyanúja miatt egy Fonyódligeten történt bűncselekményben. 

A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte, mely intézmény gólyatáborában történt az erőszak, illetve sem az áldozatról, sem pedig az elkövetőről nem adott információt. A Somogyi Hírlap úgy tudja, a hétvégén két fővárosi felsőoktatási intézmény is Fonyódligeten tartotta gólyatáborát.


FRISS: [Hétfő 10:30] – Az ÁtlátszóOktatás információi szerint a bűncselekmény az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt. Megerősíteni látszik ezt az is, hogy a jelenleg ott zajló két gólyatábor közül a TÓK eseménye már pénteken is tartott, míg a BKF szombaton kezdett.

A TÓK pénteki gólyatábori programja szerint vacsora után vetélkedőt és ismerkedős estet tartottak, ezt követően italakciókkal, bulival és "banzájjal" folytatódott az éjszaka. Az Átlátszó úgy tudja, hogy külsős férfi lehetett az elkövető, tehát nem gólya és nem is szervező, a táborban dolgozott a szervezők megbízásából.


[11:00] – A Kaposvári Járásbíróság hétfő délelőtti közleménye szerint elrendelték egy 38 éves budapesti férfi 30 napos előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A gyanú szerint a férfi a fonyódi gyermektábor területén bántalmazta és megerőszakolta a sértettet – írja az Index.


[12:00] – Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fonyódligeti gólyatáborának szervezett programjaitól "függetlenül történt" az a nemi erőszak, amelynek gyanúja miatt nyomozást indított a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta az ELTE hétfőn közleményben az MTI-t.

"Azt egyértelműen megerősítjük, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt" - tartalmazza a sajtónyilatkozat.

Felidézik, hogy a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. Közlésük szerint amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték a rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról.  Végül hangsúlyozzák, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják "az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását".

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.