Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Megtudtuk, hogy ki a legjobb mesemondó a városban

2014. szeptember 15. 15:32
Nyugdíjasok számára tartottak mesemondó versenyt az elmúlt hétvégén Veszprémben. Sokan az unokáikkal együtt érkeztek, hogy közösen adják elő kedvenc történetüket.

A Veszprém Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesület, valamint a Szenior Tanácsadók Társasága felhívására érkeztek az idős mesemondók szombat délelőtt a megyei rendőrkapitányság színháztermébe, ahol harmadik alkalommal tartották meg az eseményt. Ábrahám Emilné ötletgazda, az egyesület tagja érdeklődésünkre elmondta, újfajta művészeti ágat igyekeznek meghonosítani ezzel a versenykiírással a veszprémi nyugdíjasok körében. – A mesének gyógyító hatása van, ráadásul összehozza a generációkat – vélekedett.

Némedi LajosNémedi Lajos

Ezt bizonyította a mesemondó verseny is, hiszen volt olyan nagyszülő, aki unokájával közösen adta elő kedvenc történetét. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a mese egy különleges adomány számunkra, hiszen egyszerre lehet szép, tanulságos, vigasztaló, vagy épp felvidító. Ezt alátámasztóan maga is hozott egy történetet, Benedek Elek Főtt borsó című meséjét olvasta fel.

A produkciók végeztével mindenki nyertesnek érezhette magát, hiszen sok kedves történet hangzott el, a zsűrinek azonban mégis döntenie kellett. Munkájukat a harmadik osztályos Falusi Eszter tette hitelesebbé, az ő pontszáma minden esetben súlyozottabban érvényesült. A harmadik helyen Maurer Antalné és Sulmán Józsefné osztozott, mindketten az Őszidők Nyugdíjas Klub tagjai, a második Dóczi Istvánné lett, a legjobb mesemondónak járó díjat pedig Horváth Matild vehette át, ők a Cholnoky Nyugdíjas Klubot képviselték. 

Közös produkcióKözös produkció

 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.