Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Kiválasztották az elefántokat!

2014. szeptember 19. 18:40 // Forrás: Veszprém Zoo
Hamarosan elefánt-trombitálástól lesz hangos a Veszprémi Állatkert.

Kiválasztották a Veszprémi Állatkert új elefántparkjának lakóit. Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal, négyesztendős kiselefánt a németországi Osnabrück és Hannover állatkertekből költözhetnek hamarosan Veszprémbe. Az állatkertészek máris elkezdték az elefántok szállításának szakmai előkészítését, mely a közeljövőben várható.

Az elefántok csordában élnek, a fiatal bikák sokszor egy külön csapatot alkotnak. A Veszprémi Állatkertben egy fiatal bikacsapaot alakítanak ki, amelyet a későbbiekben bővítenek. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének ázsiai elefánt fajkoordinátorának ajánlása alapján 2016-tól várható egy tenyészcsapat kialakítása Veszprémben.

2014. tavaszán kezdődött meg a Veszprémi Állatkert fennállásának eddigi legnagyobb fejlesztése, melynek legjelentősebb eleme az elefántpark. Külső medencével és zöldszigetekkel tarkított, 5400 m2 nagyságú külső kifutó és egy 1100 m2 alapterületű, belső látogatói térrel rendelkező ház várja az új lakókat.   

vehir.hu
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.