2020. december 1.
//
Elza névnap

Hősök, akikkel naponta találkozunk

2014. október 16. 14:18
Idén is keresi a mindennapok hőseit a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Rendőr, tűzoltó, egészségügyi alkalmazott, szociális munkás és sportoló kategóriában díjaznak.

A kezdeményezés mellé állt Porga Gyula polgármester, hiszen – mint mondta – a Városi Nyilvánosságért Alapítvány számos jelentős programot indított el Veszprémben. Olyan személyiségeket, embereket próbál reflektorfénybe állítani, akik talán a hétköznapok során kevésbé kapják meg a figyelmet – fogalmazott. 

Porga GyulaPorga Gyula

Nagy érdeklődés övezte a tavalyi kezdeményezést, sok felterjesztés érkezett. Bízom benne, hogy olyan embereket ismerhetünk el, akik áldozatkészségben, emberségben megérdemlik ezt a kitüntetett figyelmet – adott hangot véleményének a polgármester. 

Második alkalommal tartják meg a Mindennapok hősei elnevezésű karitatív eseményt, a tavaly rendelkezésre álló források idén nem biztosítottak, azonban számos kis- és középvállalat segítségével végül minden szükséges feltétel elérhetővé vált – hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón. 

Szalay ZsoltSzalay Zsolt

Idén reprezentatívabbá válik a szavazás, ugyanis október 20-tól több helyen találkozhatunk majd szavazóurnákkal a városban. A jelöltek nevét november 10-ig várják. Az ünnepélyes díjkiosztót november 29-én, szombaton 17 órakor tartják meg a Hangvillában – ismertette Szalay Zsolt főszervező.

Az alapítvány 2014-es munkáját ismertetve elhangzott, februárban Marian Cozma emlékére helyeztek el táblát a Virág Benedek utcában, megtartották a Házasság hete elnevezésű család- és gyermekbarát programot, márciusban több mint száz lengyel fiatalt láttak vendégül a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, májusban pedig zenei tehetségkutatót tartottak. – Mozgalmas és aktív év áll mögöttünk, melyek megvalósulásához elengedhetetlen segítséget kaptunk dr. Navracsics Tibortól, Porga Gyulától, dr. Mihalovics Pétertől és Veszprémtől – húzta alá Szalay Zsolt.  

 

Cseh Zoltán
Domján Attila

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.