2021. június 15.
//
Jolán névnap

Kis kockákból nagy világ

2014. október 24. 18:38
Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a “kockákat”, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is.

Természetesen a gyermekei is sok Legót kaptak ajándékba, így gyarapodott a gyűjtemény. A kiállítási darabok nagy része saját ötletből valósultak meg, ők álmodták meg, rakták össze, gyarapították vele a kiállítást. - Gépkocsivezetőként jártam az országot, számos bizományiban megfordultam, ezekből szereztem be a gyűjtemény nagy részét - mesélte érdeklődésünkre Törzsök Gábor. A végeredmény pedig igazán gazdagra sikeredett, a tengertől a farmig minden megtalálható az asztalon, ami a Balaton Plazában csodálható meg vasárnap 18 óráig. 

Törzsök Gábor személyes kedvence a cross motorokat szállító terepjáró<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A gyűjtő kedvence egy cross motorokat szállító terepjáró, de a részleteket figyelve számos vidám darabbal találkozhatunk. Egy égő házból például Yoda kukucskál ki, a futball stadion - amit egyébként a feleségének épített - lelátóján rabok szurkolnak, miközben a pálya szélén Messi ad interjút. Láthatunk kerékpáros versenyt, baleseti helyszínelést, felborult kamiont, űrrepülőgépet - ezek a legrégebbi darabok -, de a Gyűrűk ura egy jelenete is felelevenedik. Azon sem kell meglepődni, hogy az apró darabokat közelről figyelve időnként egy-egy vonat is elhúz előttünk.

Ez a kis világ a Balaton Bakony Kocka Klub (bbkockaklub.hu) szervezésében jött el. A klub ötletgazdája, Nagy Gábor szerint hiánypótló kezdeményezés az övüké. Februárban alakultak, ez a második kiállításuk. 

 

Cseh Zoltán

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
Hogy mondjam el?
Hogy mondjam el?
Minden ember másba kapaszkodik a nagy körfogás alatt, amit életnek nevezünk. De hova a nagy szavak? Mit jelentenek?
Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Mintegy kilencven évvel ezelőtt Molnár Mária református misszionárius hozta Magyarországra a melanéz őslakosok azon használati tárgyait, amiket most a Laczkó Dezső Múzeumban nézhetünk meg.