Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Kis kockákból nagy világ

2014. október 24. 18:38
Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a “kockákat”, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is.

Természetesen a gyermekei is sok Legót kaptak ajándékba, így gyarapodott a gyűjtemény. A kiállítási darabok nagy része saját ötletből valósultak meg, ők álmodták meg, rakták össze, gyarapították vele a kiállítást. - Gépkocsivezetőként jártam az országot, számos bizományiban megfordultam, ezekből szereztem be a gyűjtemény nagy részét - mesélte érdeklődésünkre Törzsök Gábor. A végeredmény pedig igazán gazdagra sikeredett, a tengertől a farmig minden megtalálható az asztalon, ami a Balaton Plazában csodálható meg vasárnap 18 óráig. 

Törzsök Gábor személyes kedvence a cross motorokat szállító terepjáró<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A gyűjtő kedvence egy cross motorokat szállító terepjáró, de a részleteket figyelve számos vidám darabbal találkozhatunk. Egy égő házból például Yoda kukucskál ki, a futball stadion - amit egyébként a feleségének épített - lelátóján rabok szurkolnak, miközben a pálya szélén Messi ad interjút. Láthatunk kerékpáros versenyt, baleseti helyszínelést, felborult kamiont, űrrepülőgépet - ezek a legrégebbi darabok -, de a Gyűrűk ura egy jelenete is felelevenedik. Azon sem kell meglepődni, hogy az apró darabokat közelről figyelve időnként egy-egy vonat is elhúz előttünk.

Ez a kis világ a Balaton Bakony Kocka Klub (bbkockaklub.hu) szervezésében jött el. A klub ötletgazdája, Nagy Gábor szerint hiánypótló kezdeményezés az övüké. Februárban alakultak, ez a második kiállításuk. 

 

Cseh Zoltán
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.