Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Apró tapsok okoznak nagy örömöt

2014. október 26. 14:51
Lelkes, ám annál kritikusabb közönség előtt játszik manapság Kovácsovics Fruzsina. Így volt ez Veszprémben is a közelmúltban. A koncert után beszélgettünk vele Csillag születikről, gyerekekről, jövőképről.

A hét évvel ezelőtti Csillag születik című tehetségkutatóban tűnt fel az akkor 18 éves Kovácsovics Fruzsina. Évekig vitte a lendület, de egy idő után ráébredt, más területen érzi igazán jól magát. - "Abban az időszakban sok jó és rossz dolgok ért, de a végeredmény egyértelműen pozitív" - emlékezett vissza érdeklődésünkre. - "Rengeteg új impulzus ért, szinte végig sokkban voltam a műsor alatt, nem is igazán emlékeszem a történtekre, csak a végén ébredtem fel."

Kovácsovics Fruzsina a veszprémi fellépése alkalmávalKovácsovics Fruzsina a veszprémi fellépése alkalmával

Ezt követően elindult az ilyenkor szokásos gépezet. - "Egymást követték a koncertek, rengeteg fellépésem volt és azt hittem, erre vágyom, de egy idő után úgy éreztem, ez nem az én stílusom. Nagyon monoton volt minden, nem éreztem jól magam ebben a világban" - indokolta, miért tűnt el néhány év után.

Nem sokkal később gyerekdalokat énekelve került rivaldafénybe. - "Egyre több gyerekeknek szóló ének jutott az eszembe, de ebben semmi tudatosság nem volt, végül egy lemezre való gyűlt össze, ami meg is jelent 2012-ben Elfeledett mézescsók címmel. Közben elvégeztem a tanító- és óvóképző, így gyakorlatilag azzal foglalkozom, amit szeretek: hét közben óvónéni vagyok, hétvégén pedig gyerekek előtt énekelhetek. Újra szerelmes lettem a zenébe" - mondta mosolyogva.

Nagy sikereket ért el korábbi dalaival is, de a gyerekeknek szóló albumra a legbüszkébb, amit Fonogram-díjjal is elismertek. - "Az előző lemezeim mind egy közös munka gyümölcsei voltak, más emberek dolgoztak értem, de ebben az esetben a saját tevékenységemet díjazták, erre sokkal büszkébb vagyok" - vallotta. Az albumon három kortárs költő verseit zenésítették meg, a többi Fruzsina saját szerzeménye, a zenéket pedig testvérével közösen alkották.

Jól érzi magát a bőrében, ez a veszprémi koncerten is látszódott, a kicsik pedig egyre bátrabban táncoltak vele együtt a színpad előtt és lelkesen tapsoltak. - "Imádom a munkám, a fellépéseket, a gyerekeket és még szerelmes is vagyok" - foglalta össze élete jelenlegi helyzetét Kovácsovics Fruzsina.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. tegnap 22:05 Rendhagyó helyszínen a Gizella Nőikar Ünnepi koncertje Gizella-napok Rendhagyó helyszínen a Gizella Nőikar Ünnepi koncertje Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együttese, a Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar 2024. évi ünnepi hangversenye a hagyományok szerint a Gizella Napok zárókoncertje is egyben. Az idei évben azonban rendhagyó helyszínen, a Szent Mihály Főszékesegyházban csendül fel a kórushangverseny. tegnap 10:50 Koncertekkel, borkóstolóval, felfedezőtúrával és nyereményjátékkal is készül a főegyházmegye a Gizella-napokra Koncertekkel, borkóstolóval, felfedezőtúrával és nyereményjátékkal is készül a főegyházmegye a Gizella-napokra Mutatjuk, hogy mivel készül a Veszprémi Főegyházmegye az előttünk álló hétvégén a Gizella-napokon. A hosszú programfüzetben kulturális, interaktív és gasztronómiai események is vannak a liturgikus programok mellett. tegnap 10:50 Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   2024. május 4. 22:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.