A parádé célja, hogy minél több étterem stílusát egy helyen mutassa be a nagyérdeműnek. Mindig vannak új belépő séfek, idén például Kocsis Bálint, a Csíkos lekvár manufaktúra képviseletében készít két fajta chutneyt, Gurzó János pedig a budapesti Árnyas étteremből érkezik egy meleg előétellel. Az új cukrászok idén a méltán híres Juhos József, valamint Gerő Eszter lesz.
A séf parádén alkotó szakácsok és cukrászok minden alkalommal különböző étteremből érkeznek. Minden fogást más-más séf készít, valaki párban, valaki pedig egyedül alkot majd, így áll össze a 7 fogásos menü. Az ételek mellé Figula Mihály borospincéjéből válogatott italokat szolgálnak fel, a vacsora alatt pedig a konyhán történő eseményeket az étteremben elhelyezett tv-n keresztül lehet majd követni.
„Ez egy felszabadult, közvetlen este szokott lenni, hiszen sokat vagyunk kinn a vendégek között, így próbáljuk a konyha és a vendég kapcsolatát erősíteni. Aki elkészíti az ételt, az a felszolgálóknak az tálalásnál segít majd, eközben van mód kicsit beszélni az ételekről, és be is tudunk mutatkozni. Ha vége az estének, akkor kijövünk, és elvegyülünk a vendégek között és beszélgetünk. Ez egy abszolút kötetlen, laza, jókedvű est”- mondta el kérdésünkre Tornyos Balázs, az Oliva étterem főszakácsa és az esemény szervezője.
A veszprémi szakács korábban rendezett már séfparádét Miskolcon, Budapesten, Székesfehérváron, és Szilvásváradon is. Tervei szerint az Olivában minden évben megrendezi a vacsorát.