Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Louis Amstrong útját járva

2014. november 12. 11:08
A Benkó Dixieland Band majd hat évtizedes története végigkíséri a dixieland második világháború utáni népszerű korszakát.

A zenekar már az első éveiben elkötelezte magát Louis Armstrong és New Orleans zenei hagyományának ápolása mellett. Az együttes tagjai néha változtak, de a zenekar alapítója, Benkó Sándor zenei elkötelezettsége a mai napig töretlen. Útjukat számtalan érdekes történet, különleges utazások, páratlan találkozások kísérik. 2014. november 15-én, szombaton 19 órakor a Hangvillában Benkó Sándor egyéni előadásmódjában emlékezik erről a hosszú útról, mialatt a zenekar Armstrong és a műfaj legnépszerűbb számaival illusztrálja a felelevenített évek hangulatát.

Az együttes ösztöndíjasaként a koncerten közreműködik Hegedüs Csaba bendzsón. A veszprémi születésű fiatalember idén érettségizett a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol klasszikus gitáron tanult. Iskolán kívül, önállóan tanult meg bendzsózni. Egy éve mutatta be tudását Benkó Sándornak, aki ösztöndíjat ajánlott számára.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.