Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Süsü bérletszüneten

2014. november 17. 15:46 // Forrás: Petőfi Színház
A Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot bérletszünetben tekintheti meg a közönség november 23-án délután 15 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.

Az előadás után a színház előcsarnokában a gyerekek találkozhatnak Süsüvel és a Haribo meglepetésével. A Süsü, a sárkány színes, magyar televíziós bábfilmsorozat volt, mely 1976-tól 1984-ig készült a Magyar Televízióban. Főszereplője Süsü, a jószívű, egyfejű sárkány, akit a háromfejű apja kitagad, de az emberek befogadják. Kalandjai korosztályokat kötnek össze, most már a színházakban is. Csukás István és Bergendy István olyan zenés mesejátékot írt, amely sokak számára meghatározó. A veszprémi teátrum nagy sikerrel játssza a "Jármika" Jövőkép Gyermek Alapítvány produkcióját, melyet Háda János rendezett.

Az előadás azt is megmutatja, hogy Süsü története egy elfogadómese. Többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon, inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik,milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörűségesebbnél gyönyörűbb pillangók. Szelídségével belopja magát az emberek szívébe színházunkban is.

vehir.hu
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, egyetemi docenst, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház kedden. 2024. szeptember 3. 14:39 Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Csütörtök délután megnyitotta 2024/25-ös évadját a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum idén is sűrű nyarat tudhat maga mögött, ahogy ez már évek óta elmondható. A színház a lehetőségek évadában is minden korosztályra gondolt, hiszen a legkisebbektől az idősekig, igencsak színes a repertoár. 2024. augusztus 22. 22:03 Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Csütörtökön este játszotta a 250. alkalommal "A Pál utcai fiúkat" a Pannon Várszínház.  2024. július 5. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.